SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

A judici una parella per estafar més d'un milió simulant accidents

A l’Audiència de Lleida del 24 al 27 de febrer i els demanen vuit anys de presó || Els acusats són un exsergent de Bombers i una auxiliar d’infermeria

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret.

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida jutjarà del 24 al 27 de febrer una parella, un exsergent de Bombers i una auxiliar d’infermeria de l’Arnau, acusats de simular dos accidents de trànsit pels quals van arribar a cobrar més d’un milió d’euros de companyies d’assegurances i de la Seguretat Social. És la segona vegada que es fixa data per a aquest judici, ja que la primera vista, que s’havia de celebrar el mes de setembre, es va haver de suspendre després que una de les magistrades de l’Audiència s’inhibís a l’haver dictat ja sentència contra la parella en un altre cas de les mateixes característiques. La Fiscalia sol·licita per als acusats sengles condemnes de vuit anys de presó. Considera que l’home és autor de dos delictes continuats d’estafa i un delicte contra la Seguretat Social i que la dona és autora d’un delicte continuat d’estafa i un delicte contra la Seguretat Social perquè va aconseguir la invalidesa arran del suposat frau. A més, el Ministeri Públic sol·licita que la parella indemnitzi les companyies d’assegurances i a la Tresoreria de la Seguretat Social amb més d’1,2 milions d’euros. També demana que es condemni la dona a una multa de 106.000 euros i l’home, amb 12.000 euros.

Els acusats van ser detinguts l’agost del 2017 pels Mossos d’Esquadra. La Divisió d’Investigació Criminal seguia la pista de la parella després que un investigador privat d’una companyia d’assegurances alertés que tenien sospites que un client podia haver-los estafat simulant dos accidents de trànsit el 2010 i el 2015. D’aquesta manera, segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia, l’acusat va simular ser víctima d’un accident a la Caparrella i ho havia planejat prèviament amb una altra persona, que va cobrar, segons l’acusació, 2.000 euros.

A més, va aconseguir que li donessin la incapacitat “simulant que tenia un trastorn depressiu” que li impedia exercir com a sergent de Bombers. L’any 2015, segons el Ministeri Públic, la seua parella, auxiliar d’infermeria de l’Arnau en aquell moment, va tenir un accident “concertat” a l’N-II pel qual va aconseguir el grau d’incapacitat absoluta.

Van firmar pòlisses d’assegurança abans de concertar els sinistres L’escrit d’acusació de la Fiscalia assenyala que els acusats havien concertat pòlisses amb diverses companyies d’assegurances abans de concertar els accidents de trànsit pels quals reclamarien substancioses indemnitzacions, a més d’al·legar que les lesions els havien agreujat l’estat de salut per obtenir una pensió per part de la Seguretat Social. L’home va arribar a cobrar més de 242.000 € de la Tresoreria per incapacitat permanent, que després es va decretar total, i la seua parella va ingressar més de 59.700 € de la Seguretat Social. A aquestes quantitats cal afegir el que van estafar a les companyies d’assegurances.

tracking