SEGRE

URBANISME HABITATGE

Ordenen enderrocar 4 edificacions a l'avinguda de les Garrigues de Lleida

Entre els barris de la Bordeta i Cappont, per deficiències greus a l’estructura

Una de les edificacions que s’hauran d’enderrocar, ahir.

Una de les edificacions que s’hauran d’enderrocar, ahir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha ordenat l’enderroc d’un immoble situat a l’avinguda de les Garrigues així com els murs que envolten tres finques limítrofes després de declarar-ne l’estat de ruïna econòmica.

L’edifici que s’haurà de demolir és el número 51, i els murs de ceràmica envolten les finques amb els número 55, 57 i 59, entre els barris de Cappont i la Bordeta, una zona de la qual els veïns d’aquests dos barris han denunciat la degradació. En tots els casos, el consistori ha declarat la ruïna econòmica al considerar que les reparacions que s’haurien de portar a terme per rehabilitar les edificacions superen en un 50 per cent el valor del solar o de l’edifici.

Pel que fa al primer cas, el número 51, l’ajuntament va decretar el 23 de novembre l’estat de ruïna ja que es va constatar una sèrie de “deficiències greus a l’estructura de formigó de l’edifici”.

Així mateix, assenyala que l’immoble, un antic magatzem de productes per a la construcció, “compta amb diverses filtracions a la coberta” i que havia estat saquejat diverses vegades.

El propietari va presentar-hi al·legacions que finalment es van desestimar i el dia 7 l’ajuntament va donar un mes a la propietat perquè procedeixi “de forma immediata a l’inici de les obres de demolició”, una actuació que el consistori va valorar en 16.122,15 euros.

Així mateix, insta la propietat a pagar 1.495,30 euros corresponent a les ordenances fiscals de l’any 2019 per tramitar l’expedient de declaració de ruïna a instàncies de l’administració.

Respecte als números 55 i 57, tots dos són de la mateixa propietat i el consistori va instar a demolir els edificis perquè un estava tapiat, s’havia enfonsat una part del sostre i estava incendiat, i l’altre també presentava “deficiències estructurals greus i la presència de fibrociment”, un material que és molt tòxic. La propietat va portar a terme la demolició dels dos al novembre, però la Paeria li va reclamar el dia 7 que en el termini d’un mes enderroqui el mur que envolta la finca i que dóna a l’avinguda de les Garrigues. Així mateix, ordena instal·lar-hi una tanca de seguretat.

La propietat de l’altra parcel·la afectada, situada al número 59, també haurà d’enderrocar el mur que forma la línia divisòria de la parcel·la amb la via pública i netejar el solar en menys d’un mes.

tracking