SEGRE

UNIVERSITAT FORMACIÓ

La UdL doblarà el nombre de places d'Educació Primària dual i suprimirà el grau clàssic

El curs 2020-2021 oferirà dos grups de la titulació que inclou formació pràctica en col·legis des de primer || La convencional s’extingirà quan es graduïn els alumnes que ara fan primer curs

A Educació Primària dual, els alumnes reben classes teòriques i passen dos dies a la setmana en col·legis.

A Educació Primària dual, els alumnes reben classes teòriques i passen dos dies a la setmana en col·legis.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida (UdL) doblarà el pròxim curs les places del grau d’Educació Primària dual de 50 a entre 90 i 100 i, per contra, no oferirà primer d’aquesta titulació en la modalitat estandard. I és que ha constatat que els alumnes que cursen el grau dual, al passar des de primer curs dos dies a la setmana íntegrament en col·legis en contacte amb professors i escolars, adquireixen millors competències pràctiques i coneixements metodològics que els estudiants d’Educació Primària convencional. Per exemple, aprenen habilitats de conducció de grups i gestió de les situacions que es poden donar a les aules.

Així ho van afirmar la degana de la facultat, Maria Pau Cornadó, i el coordinador d’Educació Primària dual, Jordi Coiduras. Actualment ofereixen un grup de dual en horari de matí amb 50 places i a partir del pròxim curs reconvertiran també en dual el grup de tarda, que ara és de la titulació clàssica. No obstant, aquesta titulació no s’extingirà ja al mes de setembre, sinó que ho farà quan es graduïn després de finalitzar quart els alumnes que actualment estan a primer.

Constata que els alumnes de dual adquireixen millors coneixements i habilitat de conducció de classes

La UdL va ser pionera a impartir Educació Primària dual “i té un reconeixement tant a la mateixa UdL com a les altres institucions vinculades amb l’educació”, va apuntar Cornadó, que va destacar la voluntat de la facultat d’oferir “graus singularitzats”. En aquest sentit, imparteix també Educació Primària bilingüe, amb part de la docència en anglès.

Els estudiants de la modalitat dual reben classes teòriques tres dies a la setmana i els altres dos els passen en escoles o bé centres formadors, com els denominen a la UdL. Són dotze, tots a la capital, i tenen característiques diferents. Coiduras va detallar que a primer curs els alumnes van a col·legis amb cert prestigi, equips consolidats i projectes reconeguts. A segon es formen en escoles rurals; a tercer, en centres d’alta complexitat amb alumnes de famílies amb dificultats econòmiques i risc d’inclusió; i a quart tornen al col·legi en el qual van estar a primer curs o bé en un altre de similar, “perquè vegin el grau d’autonomia que han aconseguit”. El coordinador va destacar que a la Universitat de Lleida vénen alumnes de tot Catalunya per cursar aquest grau dual i va subratllar que formen els docents que requereix la societat actual, capaços d’aplicar metodologies i innovació educativa.

tracking