SEGRE

La Paeria amenaça amb portar als tribunals les empreses del nou Museu Morera

L'alcalde, Miquel Pueyo, insisteix en què l'ajuntament treballa per no perdre els fons europeus

Inici de les obres del nou Museu Morera de Lleida, a l'antiga Audiència de Lleida

Obres al nou Museu MoreraItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha afirmat aquest dijous en declaracions a la premsa que "en pocs dies" se sabrà si es poden reprendre les obres del nou Museu Morera a l'edifici de l'antiga Audiència o, si bé, la Paeria haurà de plantejar portar als tribunals la UTE Romero Polo, Benito Arnó i Sorigué, adjudicatària de l'execució del projecte y que va paralitzar les obres l'estiu passat al considerar que no poden complir el cost pressupostat inicialment.

Pueyo ha insistit que es va trobar un projecte iniciat per l'anterior equip de govern municipal i que des de les regidories d'Urbanisme i de Cultura i també des d'alcaldia s'ha "parlat i negociat incansablement tant amb els autors del projecte constructiu com amb les empreses" perquè es compleixin els terminis i no es perdin els recursos europeus, de l'Estat i de la Generalitat atorgats al projecte.

En referència a la protesta de la plataforma d’entitats culturals i socials Compromís pel Museu d’Art Jaume Morera de Lleida d'aquest dijous, Pueyo la considera "lògica i normal en una democràcia". En referència a la crítica per la falta d'informació per part del consistori sobre la reunió amb les empreses, l'alcalde ha dit que la sol·licitud ja ha estat atesa i que serà tramesa. La plataforma  d'entitats va denunciar aquest dimecres que “encara no tenim la informació a la qual es van comprometre Postius i Rutllant sobre les reunions amb les empreses” i que la petició de visita a les restes arqueològiques aparegudes al subsòl de l’edifici “de moment tampoc ha estat atesa”.

tracking