SEGRE

LABORAL INICIATIVES

Presons assegura que els seus treballadors no vulneren els drets humans

Presenten els 32 Premis Marraco a l’IEI

Fotografia de grup d’alguns dels guardonats als Premis Marraco, ahir a l’IEI.

Fotografia de grup d’alguns dels guardonats als Premis Marraco, ahir a l’IEI.MAGDALENA ALTISSENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Els nostres professionals treballen amb el màxim rigor i un absolut respecte als drets humans.” Així de contundent es va mostrar ahir el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del departament de Justícia, Armand Calderó, durant la presentació i entrega de guardons de la 32a edició del Premi Marraco, que reuneix les millors obres artístiques elaborades per interns de les presons de Catalunya. Calderó va respondre així a l’informe del Consell d’Europa, que denunciava un ús excessiu de la força i agressions en algunes presons catalanes. “L’àmbit penitenciari està sotmès a grans mesures de control i nosaltres hem optat sempre per una política de màxima transparència”, va assegurar.

Respecte a l’informe de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) que assegurava que la plantilla de funcionaris de presons a Catalunya està envellint i es troba sense relleu, el secretari va informar que des del departament s’està treballant i planificant la renovació de la plantilla i va continuar apostant per la jubilació anticipada per a aquest col·lectiu. “Actualment estem molt contents amb els nostres treballadors i cal buscar solucions a llarg termini i no de manera imminent”, va sentenciar Calderó.

La sala Montsuar de l’IEI exposa 130 obres artístiques d’interns de diferents presons catalanes

D’altra banda, la sala Montsuar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs va acollir ahir la inauguració de la 32a edició de la mostra del Premi Marraco. Aquest any el certamen va comptar amb més de 130 obres elaborades per interns del centri penitenciari de Ponent, Brians 1 i 2, Lledoners, Wad-Ras, Mas d’Enric, Puig de les Basses, Quatre Camins i d’Andorra. L’exposició podrà visitar-se fins al proper 29 de febrer.

tracking