SEGRE

ECONOMIA SERVEIS

La Paeria anul·la el concurs de zona blava pendent de l'anterior mandat

Nou mesos després que el Tribunal de Contractes obligués a reiniciar-lo

Imatge d’arxiu d’un ciutadà utilitzant un dels parquímetres del solar de Magisteri.

Imatge d’arxiu d’un ciutadà utilitzant un dels parquímetres del solar de Magisteri.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde, Miquel Pueyo, va anul·lar dimecres passat 29 de gener el concurs de la zona blava, grua i gestió dels punts de càrrega de vehicles elèctrics que va deixar pendent de tramitar l’anterior govern, nou mesos després que el Tribunal de Contractes Públics obligués a reiniciar-lo després d’acceptar el recurs d’una empresa que optava a la concessió.

El contracte, que tenia una durada de cinc anys i un pressupost total de 17.819.290 euros, va sortir a licitació el 8 de novembre del 2018. El concurs estava dividit en tres lots –la gestió de la zona blava i la implantació d’una app per al seu pagament, la grua i els punts de càrrega de vehicles elèctrics– i les firmes interessades podien optar a cada un per separat. No obstant, sis dies després l’empresa barcelonina Integr@ Parking Solutions SL va interposar un recurs en què sol·licitava dividir el lot de la zona blava separant la gestió i la nova app per poder licitar únicament per aquesta última. També van presentar recurs els sindicats UGT i CCOO per altres qüestions del contracte, i el Tribunal de Contractes Públics va decidir suspendre la licitació a l’espera d’adoptar una resolució.

Mesos després, el maig de l’any passat, va donar la raó a Integr@ Parking Solutions i va obligar a modificar les bases, per la qual cosa el govern municipal havia de decidir si reiniciava el concurs o l’anul·lava. Ara ha acordat anul·lar-lo de forma definitiva, un any i tres mesos després que sortís a licitació.

El servei de zona blava i grua és en mans d’Eysa. La concessió va acabar l’agost del 2016, però el contracte es va renovant mensualment a l’espera d’un nou concurs.

El Comú discrepa dels seus socis, que preveuen una altra licitació

Una vegada anul·lat el concurs de la zona blava, ara el govern municipal ha de decidir què fer amb aquest servei. En aquest sentit, una portaveu de l’ajuntament va informar fa unes setmanes que la voluntat del govern era tornar a treure a concurs aquest servei. No obstant, el Comú, soci d’ERC i JxCat al govern, advoca per remunicipalitzar-lo. La de la zona blava i la grua és una de les principals concessions municipals de la ciutat juntament amb la de l’aigua i el transport urbà.

tracking