SEGRE

TRIBUNALS INSTRUCCIÓ

Porten a judici l'exlíder de Vox per abusos a dos discapacitats

Dicta l’ordre de processament al veure indicis dels delictes sexuals pels quals va ser detingut || Les víctimes són dos homes tutelats per una fundació

Ortiz Cambray va ingressar a la presó el 8 de març de l’any passat.

Ortiz Cambray va ingressar a la presó el 8 de març de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’Instrucció número 4 de Lleida ha dictat l’ordre de processament contra l’exlíder de Vox a Lleida, José Antonio Ortiz Cambray, per suposats abusos sexuals a dos discapacitats. El jutge d’instrucció veu indicis d’un delicte d’abús sexual, un delicte de pornografia i dos delictes de corrupció de persones incapaces. Fiscalia, defensa i l’acusació particular hauran ara de presentar els seus escrits. El processat està empresonat preventivament des de març de l’any passat.

Les dos suposades víctimes són dos homes de 26 i 30 anys que tenen una discapacitat intel·lectual i que estan tutelats per la fundació Alosa, que va denunciar el cas i que exerceix l’acusació particular. S’ha investigat si Ortiz Cambray els pagava diners per tenir relacions sexuals amb un d’ells i obtenia continguts sexuals de l’altre a través del mòbil. En la seua primera declaració després de ser detingut, l’exlíder de Vox va reconèixer que pagava entre cinc i deu euros a dos homes perquè li enviessin fotografies i vídeos de contingut sexual. Tanmateix, el desembre passat va demanar declarar novament i va oferir una nova versió, en la qual va assegurar que no va tenir relacions ni va abusar sexualment de les dos suposades víctimes. Ortiz Cambray va assegurar que no va tenir sexe amb el primer home i que l’altra suposada víctima l’extorsionava, per la qual cosa en alguna ocasió puntual li havia donat diners “perquè el deixés tranquil i no el denunciés”, segons va afirmar el seu lletrat, Pere Sutil.

Les presumptes víctimes són dos tutelats per la fundació Alosa, que exerceix l’acusació particular

El cas es va destapar el març de l’any passat, quan la fundació Alosa va detectar els missatges de mòbil “inapropiats” entre l’acusat i dos dels seus usuaris, per la qual cosa ho va denunciar davant dels Mossos d’Esquadra, que el van arrestar. Ortiz Cambray va ser suspès de militància de Vox després de la seua detenció. A més, el partit fins i tot va assegurar que no era el president a Lleida i que simplement es tractava d’un militant, malgrat que sempre s’havia presentat com a tal. “Era el president i consta en diversa documentació”, va assegurar el seu lletrat. De fet, dies abans de la seua detenció, Ortiz Cambray va acudir als jutjats per denunciar davant de la Fiscalia l’aparició d’uns ninots penjats d’un pont amb les sigles de diversos partits.

tracking