SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Presó per a l'acusat d'intentar tirar la seua exparella per una finestra

La Fiscalia demanarà que se li imposin tres anys de presó || El detingut ja va ser condemnat per agredir la dona i també va incomplir l’ordre d’allunyament

L’home va ingressar al Centre Penitenciari Ponent.

L’home va ingressar al Centre Penitenciari Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat de Violència sobre la Dona de Lleida va decretar ahir al matí l’ingrés provisional a la presó sense fiança per a l’home que va ser detingut dimecres a la capital del Segrià per intentar tirar la seua exparella per una finestra (vegeu SEGRE d’ahir). L’home serà jutjat el 24 de febrer al jutjat penal 3 de Lleida i la Fiscalia sol·licita que se li imposi una condemna de tres anys de presó com a autor dels delictes de violència de gènere, trencament de condemna i amenaces.

La jutge va decretar-ne l’ingrés a la presó, com va sol·licitar el Ministeri Públic, pel risc de reiteració delictiva, entre altres motius. Val a destacar que l’home ja havia estat condemnat anteriorment per haver agredit la dona i en una altra ocasió, com ja va fer dimarts, també havia incomplert l’ordre d’allunyament respecte a l’exparella.

Està previst que l’home sigui jutjat el 24 de febrer al jutjat penal 3 de Lleida

Els fets es van produir a les 10.45 hores quan una dona es va dirigir a una patrulla al carrer Príncep de Viana i els va explicar que la seua exparella havia entrat al seu domicili de manera violenta, l’havia amenaçat i havia intentat tirar-la per la finestra. Posteriorment, l’home se n’hauria anat en direcció a la plaça Ramon Berenguer IV. Malgrat que la patrulla va iniciar aleshores la recerca de l’home, no va aconseguir localitzar-lo fins dimecres a les 13.50 hores.

Els agents van comprovar que el sospitós, d’inicials P.V.C. i de nacionalitat espanyola, tenia en vigor una ordre de no atansament a la dona.

Els policies van procedir a la detenció de l’individu com a presumpte autor d’un delicte de violència de gènere en concurs amb un delicte de temptativa homicidi dolós, un de trencament de condemna i un tercer delicte d’amenaces.

La Guàrdia Urbana va detenir l’any passat seixanta-dos persones per violència de gènere a la capital del Segrià, gairebé el doble que l’any 2018, quan hi va haver trenta-sis casos.

El CGPJ proposa un segon jutjat de violència de gènere a Lleida La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va acordar ahir proposar l’especialització de trenta-tres jutjats penals, entre els quals un de Lleida, per a l’enjudiciament i execució d’assumptes de violència sobre la dona, així com la creació de set nous òrgans judicials d’aquest tipus també amb aquesta finalitat. Pel que fa al cas concret de Lleida, el CGPJ explica que seria “amb caràcter exclusiu però no excloent ja que podrien compatibilitzar els assumptes de violència sobre la dona amb d’altres”. S’ha de recordar que la província de Lleida compta amb tres jutjats penals, tots a l’edifici del Canyeret.

tracking