SEGRE

SERVEIS SOCIALS CAMPANYA DE LA FRUITA

La Paeria preveu allotjar en mòduls prefabricats els temporers

L’estiu vinent, en un emplaçament per definir, però no utilitzarà cap local municipal || La campanya passada va utilitzar els pavellons Antorxa i l’Agnès Gregori

Un temporer entrant al servei d’atenció habilitat al pavelló Antorxa l’estiu passat.

Un temporer entrant al servei d’atenció habilitat al pavelló Antorxa l’estiu passat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria preveu instal·lar mòduls prefabricats en una ubicació encara per decidir per acollir i assessorar els temporers que vinguin a la ciutat durant la campanya de la fruita. Així ho va anunciar el govern ahir a la comissió per a polítiques de gestió de drets per a les persones, segons va explicar l’edil del PSC Cristina Morón. No obstant, fonts de l’equip de govern van assenyalar que aquesta mesura “no és definitiva i estem oberts a altres opcions”. Precisament, aquesta proposta va ser una de les idees que les entitats i sindicats van plantejar al consistori a l’octubre, i entre les quals també figuraven donar ajuts als empresaris per al lloguer de pisos i habilitar un alberg. Així mateix, la voluntat de l’equip de govern és que no s’utilitzi cap equipament municipal després que durant la campanya de l’any passat s’habilitessin els pavellons Antorxa de Cappont i Agnès Gregori de Balàfia. En aquest sentit, Cristina Morón va lamentar que “es continuï aplicant el mateix model que el 2019, quan la mateixa Cairol va dir a l’octubre que el canviarien totalment” i va afirmar que el govern “va improvisant”.

D’altra banda, en la comissió el govern va informar de la cessió d’una sala de l’alberg Jericó per utilitzar-la com a part del pla Iglú d’atenció a les persones sense llar. Morón va explicar que el govern va justificar aquesta cessió al detectar “un augment de les persones sense llar que recorrien al pla Iglú”. Al seu torn, l’edil del Partit Popular, Xavi Palau, va criticar que “el veto a l’Exèrcit a la fira de l’FP” al creure que “va contra la llibertat d’elecció d’educació dels joves”.

tracking