SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Presó per una agressió amb una barra de ferro a Lleida per robar un rellotge

L’assalt va tenir lloc al Centre Històric i el lladre va colpejar la víctima al cap || L’Audiència el condemna a dos anys de presó i al pagament de més de 600 euros

Imatge d’arxiu d’una actuació al carrer Boters.

Imatge d’arxiu d’una actuació al carrer Boters.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un home a dos anys de presó i al pagament de més de 600 euros per un robatori violent al Centre Històric. Segons la sentència, que confirma la pena imposada en primera instància pel jutjat penal 1 de Lleida, els fets van tenir lloc a primera hora del matí de l’1 de gener del 2018 quan, segons va denunciar la víctima, va ser assaltat per dos persones. A la denúncia va assenyalar que l’acusat el va colpejar amb un objecte, que més tard la Guàrdia Urbana va assenyalar que havia estat una barra de ferro, i que el cop va fer que caigués a terra. El comunicat medicoforense va determinar que a causa de l’agressió, la víctima va tenir un traumatisme cranioencefàlic que va tardar tres dies a curar-se. Així mateix, la víctima va declarar que el processat li va robar el rellotge que portava, sense poder identificar una altra persona que presumptament anava amb ell. La defensa del condemnat va recórrer la sentència al considerar que no hi ha prou prova per acreditar l’autoria del robatori. Tanmateix, l’Audiència assenyala que la víctima va identificar “sense cap mena de dubtes” el processat, tal com va declarar al judici un urbà.

La víctima va declarar que l’acusat anava amb una altra persona que no ha pogut ser identificada

La sala atorga plena credibilitat a la denúncia de la víctima i dubta de la versió de l’acusat, que al·lega al recurs que tot es devia a una baralla entre ells per un conflicte sobre drogues. Tanmateix, l’Audiència assenyala que no s’ha demostrat que hi hagués cap tipus de relació entre les parts. Així mateix, la sala considera que va ser un robatori amb violència perquè l’acusat va utilitzar un objecte amb els qual va colpejar la víctima al cap, cosa que li va provocar lesions. També subratlla que l’assalt el van cometre dos persones, “i que els agressors es van posar en una situació de més domini sobre la víctima” que “suposa més grau d’intimidació”. A més dels dos anys de presó, l’Audiència de Lleida imposa a l’acusat una multa de 300 euros per un delicte de lesions i el pagament de 315 euros més per indemnització i danys.

Els robatoris amb violència han augmentat un 11% a Lleida Les denúncies per robatoris amb violència i intimidació han augmentat un 11% l’últim any a la província de Lleida. Segons les últimes dades dels Mossos d’Esquadra, durant l’any passat es van registrar un total de 565 denúncies per robatoris violents a les comarques lleidatanes, la qual cosa representa un augment de l’11 per cent respecte al 2018, amb 509 casos coneguts. Així mateix, la policia catalana va arrestat durant l’exercici passat un total de 216 persones acusades d’aquest tipus de delictes contra el patrimoni, un 41 per cent més que el 2018. Fa un mes, els Mossos van arrestar un veí de Lleida de 46 anys per un robatori violent en un supermercat de l’avinguda Rovira Roure, on va agafar pel coll a una dependenta que el va sorprendre quan intentava robar unes botelles d’oli.

tracking