SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnen un menor a Lleida per robar un mòbil d'una estrabada

L’Audiència li imposa 22 mesos de llibertat vigilada || La víctima va facilitar-ne la descripció i va ser arrestat pels Mossos

El menor va fugir per la canalització del riu a Cappont.

El menor va fugir per la canalització del riu a Cappont.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a un any i deu mesos de llibertat vigilada un menor pel robatori violent del mòbil a un ciutadà en ple carrer. El tribunal ratifica la sentència del jutjat de Menors i desestima el recurs presentat per la defensa de l’acusat, que va sol·licitar l’absolució al·legant que l’autor del robatori era un amic seu que li va donar el mòbil per amagar-lo.

Els fets van tenir lloc l’any 2018 a Cappont i es considera provat que el menor acusat “amb la intenció d’obtenir un il·lícit benefici va empènyer la víctima i va aconseguir arrabassar-li el telèfon mòbil que portava a la mà estirant-li fortament, procedint seguidament a fugir i sent arrestat pels Mossos d’Esquadra, que van recuperar l’esmentat mòbil de què s’acabava de desprendre”. La víctima va explicar en el judici que després de patir el robatori del dispositiu, va seguir al lladre, va trucar a la Policia, “a la qual va proporcionar tant la descripció de l’autor com la informació que havia fugit per la canalització del riu”, segons la sentència. Per la seua part, els agents dels Mossos van explicar que “el menor acusat, a l’advertir la presència policial, va començar a accelerar el pas i després a córrer, podent observar un dels policies que l’ara recurrent es va desfer del mòbil deixant-lo al portal d’un edifici just al costat del lloc en el qual va ser detingut, sent recuperat i reconegut per la víctima com a seu”. Els agents també van declarar que l’adolescent estava sol quan el van veure.

L’acusat va dir inicialment que havia estat ell i tot seguit va assegurar que va ser un amic

El tribunal recorda que “el menor acusat no va comparèixer a l’acte del judici oral i que va indicar en la seua declaració en fase d’instrucció inicialment que havia estat ell que va sostreure el mòbil per seguidament rectificar dient que havia estat un amic seu, del qual tanmateix desconeixia el nom”. Per tot això, determina que “no existeix cap altra hipòtesi raonable més que la de la seua autoria directa”. Per tot això, li imposa una condemna d’un any i deu mesos de llibertat vigilada com a autor d’un delicte de robatori amb violència. La sentència és ferma i no es pot recórrer.

tracking