SEGRE

SERVEIS ALTA VELOCITAT

Front comú a Lleida per un Avant millor

Paeria, Diputació, Generalitat, usuaris, FAV, CCOO i UGT reclamen a l’Estat més freqüències, abonaments més econòmics i més comoditat || Reivindiquen també un servei de rodalies

Usuaris de l’Avant van entregar als representants polítics un manifest amb les seues reivindicacions.

Usuaris de l’Avant van entregar als representants polítics un manifest amb les seues reivindicacions.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Paeria, Diputació, Generalitat, Federació d’Associacions de Veïns, CCOO, UGT i usuaris habituals de l’Avant van formar ahir un front comú per aconseguir una vegada per sempre millores en les freqüències, el preu i la comoditat d’aquest servei d’alta velocitat entre Lleida i Barcelona. Després d’una trobada al centre cívic de l’Ereta, l’alcalde, Miquel Pueyo, va anunciar que demanaran una reunió amb la delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, i amb el ministre de Transport, José Luis Ábalos, perquè “estem davant una qüestió d’equitat, de ser tractats amb el mateix respecte i oportunitats quant a horaris, tarifes i serveis que tenen altres zones de l’Estat”.

“No només ens preocupa no avançar, sinó que es produeixi un deteriorament en el servei”, va indicar, com denuncien els usuaris (vegeu el desglossament inferior).

El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, va recordar les iniciatives presentades al Parlament i el Congrés i va demanar als partits “a l’oposicion quan els van donar suport, i que ara governen, que siguin congruents i les implementin”. Precisament, el subdelegat del Govern central, José Crespín, va excusar la seua presència al coincidir amb el congrés del PSC. Renfe no hi va acudir malgrat ser-hi convidada.

El president de la Diputació, Joan Talarn, va destacar que “s’ha constatat que molta gent vol viure a Lleida i treballar a Barcelona, o al revés, però si no milloren les condicions, es quedaran a la capital catalana perquè així no poden continuar”. “Hem arribat a la conclusió que hem de parlar amb l’Estat, que té les competències per fer-ho, i buscar solucions definitives”, va remarcar.

Cristina Rodríguez, secretària general de CCOO, va apostar per un servei de rodalies, com apunten en el seu estudi. “És important perquè els joves no hagin d’anar-se’n a estudiar i treballar fora de Lleida, i per a l’economia. I ara és el moment clau perquè s’allibera el servei d’alta velocitat. Ens hem posat tots d’acord i a veure si posem fil a l’agulla i tenim primer uns rodalies a Lleida i segon, més freqüències i preus més econòmics en els Avant per poder deixar el cotxe a casa”.

Ramon Moreno, d’UGT, va subratllar que “per fi tenim una taula per aconseguir una única veu que acabi amb el perjudici de l’Avant i per reforçar Lleida com a capitalitat en l’eix cap a Manresa i Barbastre”.

tracking