SEGRE

ESNOTICIA

Acte institucional, intent de boicot i polèmica intervenció policial

Un grup intenta impedir-lo i els Mossos el reté a l’altre costat del carrer || Les regidores Freixanet i Castro demanen explicacions a la policia autonòmica

L’acte institucional unitari de Lleida es va celebrar a la plaça 8 de Març.

L’acte institucional unitari de Lleida es va celebrar a la plaça 8 de Març.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acte institucional unitari de commemoració del Dia Internacional de les Dones a la plaça 8 de Març va ser més mogut del que s’esperava. I és que un grup d’integrants de la Coordinadora 8-M va intentar boicotejar-lo al crit de “les institucions no ens representen”, però els Mossos d’Esquadra van impedir-los l’accés a la plaça i les van retenir a l’altre costat del carrer Rovira Roure. Diverses dones amb una pancarta que participaven en l’acte se’ls van unir i els agents les van empènyer cap a la resta de manifestants, situació que va provocar moments de tensió, igual com va passar abans, quan les joves van tallar el passeig de Ronda i els agents van practicar identificacions. A través de les xarxes, van denunciar que “han encapsulat el moviment feminista” i van acusar el govern de la Paeria de “repressors”. Les regidores Jordina Freixanet i Sandra Castro (ERC) van lamentar l’actuació policial i van reclamar “que no torni a passar”. “Cada any han vingut persones a manifestar-se lliurement i no entenem el criteri que hagi pogut fer canviar aquesta actuació. El que havia de ser un acte que marcava un punt d’inflexió respecte a altres anys, perquè l’acte estava protagonitzat per dones de totes la insticuciones, ha quedat emmascarat per una actuació que no estava a les nostres mans parar-la”, va indicar Freixanet. “Que Mossos hagin actuat d’aquesta manera no ens entra al cap. Desconeixíem aquest dispositiu i necessitem explicacions”, va recalcar Castro. Grup Dones de Lleida va exigir “que aquest tipus d’actuacions no es repeteixin”.

La periodista Gina Raymat, conductora de l’acte, va animar a lluitar contra “estereotips sexistes” i la professora de l’institut Torre Vicens Rosa Maria Prats va destacar en el manifest que “persisteixen desigualtats polítiques, econòmiques, socials i culturals”. L’alcalde, Miquel Pueyo, va detallar que la Paeria té un 48% de regidores i creu que aquest “sostre” se superarà en les pròximes eleccions. El delegat de la Generalitat, Ramon Farré, va incidir que en quatre anys han augmentat les dones en càrrecs electes en l’àmbit local. L’acte va acabar amb el muntatge d’un puzle gegant per part de representants de UdL, Paeria, Diputació, Generalitat i Estat, com a símbol de les peces que formen el camí cap a la igualtat.

L’acte institucional unitari de Lleida es va celebrar a la plaça 8 de Març.

L’acte institucional unitari de Lleida es va celebrar a la plaça 8 de Març.MAGDALENA ALTISENT

tracking