SEGRE

Acord per al refinançament del deute de l'EMU de Lleida

Reduirà a la meitat les quotes de crèdits

Acord per al refinançament del deute de l'EMU de Lleida

Acord per al refinançament del deute de l'EMU de LleidaAjuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Empresa Municipal d’Urbanisme de Lleida ha acordat el refinançament del seu deute, fet que permetrà reduir a la meitat les quotes de crèdits i fer viable l’empresa i les polítiques d’habitatge que en depenen. El president de l’EMU i tinent d’alcalde, Sergi Talamonte, ha explicat que s'ha sondejat el mercat creditici per aconseguir un refinançament amb interessos més avantatjosos i allargament de terminis. Aquest procés de renegociació ha aconseguit l'objectiu de reduir substancialment les quotes de crèdits que es pagaven fins ara, generant un estalvi global de 3.096.000 euros en interessos.

Respecte l'operació de reestructuració amb l’entitat financera, es refinancien 42 milions d'euros, reduint-se la quota anual, que passa de 5.561.000 euros a 2.337.000 euros, amb carència fins al 2021 i un termini d'amortització de 20 anys, reduint el tipus d'interès a prudència financera a 1,03%+euríbor (abans del 3,5€+euríbor)

Pel que fa al total de deute de l'EMU amb entitats financeres, el capital pendent d'amortització és de 49.417.000euros. La quota anual passa de 6,4 milions d'euros a 3,1 milions d'euros per al 2020.

tracking