SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

Aproven el projecte modificat del Morera per integrar les adoberies

També per reforçar l’estructura, per un import de 434.206 euros || Les empreses adjudicatàries insisteixen a suspendre les obres fins que Cultura valori les restes

Les adoberies que es van trobar a l’interior de l’edifici de l’antiga Audiència.

Les adoberies que es van trobar a l’interior de l’edifici de l’antiga Audiència.FITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La junta de govern local va aprovar ahir el projecte modificat de l’adequació de l’antiga Audiència a la rambla Ferran com a seu del Museu Morera, que incorpora les adoberies medievals que es van trobar durant les excavacions arqueològiques i reforça l’estructura de la part posterior.

El cost d’aquestes millores ascendeix a 434.206,05 euros, import que no supera el que es preveu al plec de condicions per assumir possibles incidències d’aquest tipus i que consta al pressupost municipal, destaca la Paeria. L’obra es va adjudicar per 4.470.950 euros als que ara se’n sumen 434.206,05. A partir d’ara, les empreses adjudicatàries –Romero Polo, Arnó i Sorigué– tindran tres dies per presentar-hi al·legacions, i tot seguit l’ajuntament enviarà el projecte al departament de Cultura perquè validi la protecció del patrimoni.

Precisament, les firmes demanen de nou al consistori suspendre les obres fins que Cultura hagi valorat les restes i n’hagi determinat el grau de protecció. Ho van sol·licitar el 20 de febrer i ara s’han ratificat en aquesta postura amb l’aportació d’un informe d’un arqueòleg. Les empreses van paralitzar les obres del Morera l’estiu passat al notificar el consistori que no podia abordar l’obra amb el pressupost previst, i fa dos setmanes van reprendre alguns treballs després que la Paeria es comprometés a aportar els quatre-cents mil euros addicionals. El projecte modificat integra les adoberies als espais del museu.

Preveu recuperar el nivell del substrat arqueològic medieval i la reordenació de les àrees de magatzem i recepció de béns culturals, així com l’accés a les comunicacions verticals de l’edifici. Així doncs, està previst un nou forjat situat a nivell de la planta baixa i suspès respecte a les restes arqueològiques.

tracking