SEGRE

HABITATGE POLÈMICA

Nou conflicte entre la PAH i la Paeria per famílies sense pis

Activistes de l’entitat s’encaren amb Talamonte al carrer

Activistes de la PAH van perseguir i es van encarar amb Talamonte al carrer Major.

Activistes de la PAH van perseguir i es van encarar amb Talamonte al carrer Major.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) es van concentrar ahir al matí a la plaça Paeria per denunciar que “l’ajuntament nega habitatges dignes a set famílies, a les quals els serveis socials estan a punt de fer fora d’albergs i pensions”. Alguns d’ells van entrar al vestíbul de la Paeria i van afirmar que “membres de l’ARRO dels Mossos d’Esquadra volien fer-nos fora”, per la qual cosa van lamentar que “no es doni cap solució a aquestes famílies”.

Des de la PAH van exigir ajuda i solucions a la regidora de Drets Socials, Regina Cairol, i al tinent d’alcalde d’Habitatge, Sergi Talamonte. De fet, membres de l’entitat van perseguir i es van encarar amb Talamonte pels carrers Major i Cavallers. L’edil va dir, segons la PAH, “que ens aprofitem dels problemes de la gent”. “Només ens donen excuses i allargues i ens diuen que no hi ha solucions a curt termini per a aquestes famílies, pel que el pròxim 20 de març estaran totes al carrer”, van lamentar. A la tarda, activistes van repartir fulls volants per la plaça Sant Joan per denunciar la situació d’aquestes persones.

El govern local diu que continuarà col·laborant amb la PAH per actualitzar el protocol d’atenció

Per la seua part, un portaveu de l’equip de govern va lamentar l’incident i va destacar que malgrat aquest desacord continuaran col·laborant amb la PAH. En aquest sentit, va indicar que el protocol municipal que regula les actuacions en matèria d’emergència d’habitatge ha quedat antiquat, ja que data de l’any 2009. “Volem actualitzar-lo d’acord i dialogant amb la plataforma”, va manifestar. Va afegir que, mentre això no passi, “aquestes situacions han d’abordar-se seguint el criteri dels tècnics, que apliquen el protocol”.

tracking