SEGRE

ENSENYAMENT MESURADES

Bargalló diu que no hi ha data de tornada al col·legi perquè el confinament s'allargarà

Descarta allargar el curs durant el juliol i l’agost i advoca perquè el Batxillerat s’acabi al juny i fer la selectivitat || Avui i demà es repartiran les targetes moneder per a les beques menjador

Un estudiant de la Universitat de Lleida (UdL), al seu domicili durant una classe virtual.

Un estudiant de la Universitat de Lleida (UdL), al seu domicili durant una classe virtual.J.M.A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va assegurar ahir que no hi ha data de retorn a les escoles perquè el confinament per evitar la propagació del coronavirus s’allargarà més enllà de quinze dies. “És evident que el confinament augmentarà en dies i que, com a conseqüència, haurem de prendre decisions sobre el curs escolar”, va dir Bargalló en una entrevista a TV3. Inicialment, les classes en tots els centres educatius havien quedat suspeses fins al 27 de març.

“Haurem d’aprendre a reprogramar, prendre decisions sobre el currículum i estem preparats”, va assenyalar. “Vivim una situació nova i ens hem d’adaptar dia a dia”, va afegir el conseller a un dia de complir-se una setmana del tancament de les aules. Bargalló va rebutjar l’opció d’allargar el curs durant les vacances de juliol i agost, però va indicar que s’ha de poder fer la selectivitat i que el Batxillerat ha d’haver-se acabat al juny. “Si al juliol encara estem així, el drama social i col·lectiu serà tan gran que la selectivitat no seria el més important”, va concloure.

El Sindicat d’Estudiants reuneix més de 20.000 firmes perquè se suspengui la selectivitat d’aquest any

Bargalló també va anunciar que entre avui i demà es començaran a repartir unes 180.000 targetes moneder per als nens que tinguin beca menjador, la qual cosa es farà a través dels consells comarcals i els ajuntaments.

D’altra banda, el Sindicat d’Estudiants ha reunit més de 20.000 firmes a la plataforma digital Change.org perquè el ministeri d’Educació i Formació Professional suspengui la selectivitat d’aquest any. A més, exigeix al ministeri “mesures extraordinàries” perquè la crisi que ha provocat la pandèmia no afecti les notes, les beques i el futur dels joves.

D’altra banda, el ministeri d’Universitats i la Conferència de Rectors d’Universitats Espanyoles (CRUE) han creat el projecte La universitat a casa, un web on reuneixen recursos per facilitar l’educació a distància: https://www.uned.es/universidad/inicio/uned_uoc_solidaria.htmlAixí mateix, el sindicat Ustec·Stes va demanar a Educació que habiliti els recursos tecnològics i materials necessaris “per fer el possible per a tot l’alumnat i que asseguri la connectivitat” arran de la crisi del coronavirus. “Hem detectat problemes d’accés a internet i de condicions materials per a l’estudi que tenen a veure amb la situació socioeconòmica i geogràfica de l’alumnat” i va recordar que Bargalló, després d’anunciar el tancament dels centres educatius, va esmentar que no hi hauria ensenyament a distància per la fractura digital, mentre que “s’ha donat instruccions de donar tasques a Primària i Secundària”.

Finalment, l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura va reclamar un protocol que empari les empreses que presten el servei de menjador escolar, activitats extraescolars i les especialitzades en les colònies durant la crisi.

Educació ajorna tots els tràmits administratius

El departament d’Educació ha ajornat tots els procediments i els tràmits que són de la seua competència mentre duri la crisi del coronavirus.

Al retard de la preinscripció escolar s’hi suma també la sol·licitud de títols i certificats, el concurs oposició per a l’ingrés i accés a la funció pública docent, la incorporació a la borsa de treball, la concessió i l’extinció de concerts educatius, la implantació i la supressió d’ensenyaments en centres educatius i les convocatòries de selecció de centres per poder participar en tota mena de programes, entre d’altres.

tracking