SEGRE

ESNOTICIA

Quatre morts i 47 ingressats a l'UCI mentre hi ha onze altes més a Lleida

La conselleria estima que el pic d’infectats no arribarà fins d’aquí a dos setmanes

Una operària preparant productes sanitaris destinats a Àger, ahir, a l’aeroport del Prat.

Una operària preparant productes sanitaris destinats a Àger, ahir, a l’aeroport del Prat.CONSELLERIA DE TRABAJO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La província de Lleida va sumar ahir quatre víctimes mortals més al trist balanç de la pandèmia de coronavirus, amb un increment també de 76 nous infectats. En la jornada, una dotzena de persones van ser donades d’alta i les autoritats sanitàries van manifestar que el pic de contagis no arribarà fins d’aquí a dos setmanes.

Lleida va registrar ahir quatre morts més pel coronavirus, amb la qual cosa la xifra total de defuncions ja ascendeix a 44. Tres morts es van registrar a la Regió Sanitària de Lleida mentre que la quarta va ser a la Seu d’Urgell (més informació al desglossament). Segons va informar la conselleria de Salut, també es van detectar 76 nous positius, la qual cosa eleva la xifra de contagiats a 680 persones.

A més, des de l’inici de la pandèmia, 76 persones s’han curat a Lleida després de sumar ahir onze noves altes. D’entre els casos per coronavirus que segueixen en actiu, 47 pacients es troben ingressats a l’UCI, dels quals 36 a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, que ahir va fer una crida davant de la “necessitat” de personal, i onze al Santa Maria. Segons van explicar a SEGRE fonts del departament de Salut, la baixada registrada ahir en el nombre de contagis, morts i altes en comparació amb dissabte es deu al fet que el balanç abasta només divuit hores, mentre que l’anterior era més extens. Amb tot, esperen que el pic de la pandèmia s’assoleixi d’aquí a dos setmanes.

És per això que està previst que aquesta tarda o demà arribin els primers pacients a l’hospital instal·lat a l’hotel Nastasi de Lleida. Així mateix, les autoritats sanitàries lleidatanes esperen la resposta dels hotels Ibis de Cappont i Paradors, tant del Roser com del de la Seu d’Urgell, per instal·lar-hi un altre recinte sanitari. I és que la idea és tenir un segon hotel medicalitzat disponible a la capital del Segrià a finals d’aquesta setmana. La clínica Vithas ja ha cobert les 30 places que es van cedir per al coronavirus. Encara n’hi ha de disponibles, tanmateix, a la Perpetu Socors.

D’altra banda, a Tremp l’Hotel Siglo XX i a Vielha, el Sol Melià, acolliran també pacients. En un altre ordre, equips de salut ja estan sobre el terreny per assessorar les residències d’ancians en matèria de prevenció de contagis pel coronavirus. Així mateix, els assessoren sobre com establir zones d’aïllament a les instal·lacions per als residents que presentin símptomes compatibles amb el Covid-19.

Segona víctima mortal a l’hospital de la Seu d’Urgell La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell va comptabilitzar ahir al matí la segona víctima mortal com a conseqüència del Covid-19. Es tracta d’un home d’avançada edat amb patologies prèvies. Ho va confirmar l’alcalde, Jordi Fàbrega, que també va apuntar que la xifra de pacients ingressats en planta positius pel virus és de cinc. A casa confinats hi havia ahir 70 persones, 18 de les quals, segons l’alcalde, són positives diagnosticades per Covid-19 “que estan bé”, va concloure. Informa C. Sans.

tracking