SEGRE

ESNOTICIA

Botigues de barri agafen aire per les restriccions del confinament

Les vendes creixen fins a un 200% per clients que no s’allunyen de casa i eviten cues

Carme Sánchez davant de la seua botiga d’alimentació a l’avinguda de Madrid, ahir.

Carme Sánchez davant de la seua botiga d’alimentació a l’avinguda de Madrid, ahir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les vendes en comerços de productes essencials de la majoria de barris de Lleida han augmentat des que es va decretar el confinament per l’alarma sanitària del coronavirus. Així ho asseguren els mateixos comerciants, que destaquen que en alguns establiments les vendes s’han disparat fins a un 200% i ho atribueixen al fet que la població confinada evita allunyar-se dels seus domicilis i prova d’estalviar-se cues i esperes, freqüents als supermercats. També apunten a la “consciència de barri” dels seus veïns.

Així ho assegura Marta Segura, que regenta una botiga de fruites i verdures al carrer El Bruc. “Hem tingut un augment de vendes, no és espectacular però sí millor del que esperàvem”. Assegura que els seus clients habituals “mai no fallen i que n’han vingut altres de nous perquè “atenem a la porta, només jo manipulo els meus productes i això els inspira confiança”. Un altre comerç que ha augmentat vendes és La Botigueta de La Carme, de l’avinguda de Madrid, la responsable de la qual assegura que l’increment de la clientela es deu al fet que “els veïns saben que passem temps difícils” i que aquestes compres “suposen una bona empenta per a nosaltres”. Calcula que ven “un 200% més, en part gràcies a la venda a domicili” i que els productes estrella són “fruites, verdures, llet i paper higiènic”.

Altres comerços de productes no essencials intenten esquivar aquesta situació amb la venda en línia. És el cas de la botiga de roba Sis Sis, de Balàfia. “Les visites al nostre web s’han disparat i, encara que no hi ha gaires vendes, sí que tenim moltes reserves de roba per a la reobertura”, explica la seua responsable, Meritxell Montagut.

Carme Sánchez davant de la seua botiga d’alimentació a l’avinguda de Madrid, ahir.

Carme Sánchez davant de la seua botiga d’alimentació a l’avinguda de Madrid, ahir.MAGDALENA ALTISENT

tracking