SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

El TSJC confirma la condemna de vint anys per a l'acusat del crim del carrer Acadèmia

El jurat popular va declarar Jordi Lanuza culpable de l’assassinat de la funcionària d’Ensenyament

El judici es va celebrar l’octubre de l’any passat a l’Audiència de Lleida.

El judici es va celebrar l’octubre de l’any passat a l’Audiència de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat a 20 anys de presó i cinc més de llibertat vigilada Jordi Lanuza per l’assassinat de la funcionària d’Educació Amparo Soler Betés, de 61 anys, al seu habitatge del carrer Acadèmia de Lleida el 17 de febrer del 2017.

El TSJC ha desestimat el recurs de cassació presentat per la defensa i ratifica la condemna de l’Audiència de Lleida després que un jurat popular el considerés culpable d’assassinat amb traïdoria. Lanuza també haurà d’indemnitzar els familiars de la víctima, representada per l’advocada Marta Duró, amb 80.000 euros.

El 2 de març passat es va celebrar una vista oral pel recurs al TSJC, que ara ha sentenciat que el conjunt de proves i indicis han acreditat que Lanuza va ser l’autor de l’assassinat d’Amparo Soler. L’acusat va ser l’única persona que va accedir a l’edifici en l’interval en què es va produir el crim. Havia concertat una cita amb la víctima i el seu ADN era en una gota de sang dels pantalons de la víctima. Quant a la traïdoria, ratifica que Amparo Soler tot just va poder defensar-se d’un atac que va ser sorprenent i amb una elevada agressivitat, basant-se en l’informe forense, que va determinar que hi havia “absència de moviments defensius de la víctima”.

La Fiscalia i l’acusació particular van sol·licitar la ratificació de la condemna, mentre que la defensa va al·legar que s’havia vulnerat la presumpció d’innocència i que s’havien comès infraccions processals. Jordi Lanuza ha negat sempre ser l’autor de l’assassinat. Al juny es compliran tres anys del seu ingrés a la presó.

tracking