SEGRE

PAERIA ECONOMIA

Els inquilins de l'EMU podran estalviar-se dos mesos de lloguer si han perdut ingressos

Hauran d’acreditar que estan aturats, que ha cessat el seu negoci o que la situació econòmica familiar ha empitjorat || La mesura s’aplicarà als rebuts del març i l’abril i podria prolongar-se

Imatge d’arxiu de cues davant la seu de l’EMU.

Imatge d’arxiu de cues davant la seu de l’EMU.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els inquilins d’un habitatge o un local llogat per l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) podran evitar pagar el lloguer sempre que demostrin que la crisi pel coronavirus els ha comportat una reducció d’ingressos. Aquesta mesura anunciada per la Paeria s’aplicarà a les mensualitats del març i l’abril, tot i que podria allargar-se mentre duri l’estat d’alarma.

Els interessats hauran d’omplir un formulari penjat a la pàgina web de l’EMU i enviar-lo a emu@paeria.es. Han d’acreditar que o bé estan l’atur, són empresaris o autònoms que han tingut una pèrdua significativa d’ingressos, que el total dels ingressos de la unitat familiar és inferior a la del mes passat, o bé que el nucli familiar hagi patit una alteració significativa cap a pitjor de les seues circumstàncies econòmiques.

Per poder justificar aquesta situació i evitar d’aquesta merna el pagament del lloguer, hauran de presentar diversos documents. En el cas d’estar desocupat, un certificat expedit per l’entitat gestora de les prestacions d’atur en què figuri la quantitat mensual que es percebrà. En el cas del cessament de l’activitat d’autònoms o empresaris, caldrà entregar un certificat de l’Agència Estatal d’Administració Tributària o de la seua delegació autonòmica que certifiqui el cessament del negoci.

Així mateix, s’haurà de facilitar el llibre de família, el document acreditatiu com a parella de fet o el certificat relatiu a les persones empadronades al pis, tant en el moment de la presentació del document com dels sis mesos anteriors, així com la declaració de discapacitat o inactivitat per treballar.

tracking