SEGRE

UNIVERSITAT DOCÈNCIA

Les classes de la UdL, en línia des de Setmana Santa fins a finals de maig

Així ho van acordar ahir el Govern i els rectors catalans per a totes les universitats || Part dels exàmens programats també es faran per via telemàtica

Els alumnes de la UdL rebran docència virtual aquest mes d’abril i al maig.

Els alumnes de la UdL rebran docència virtual aquest mes d’abril i al maig.UDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat i els rectors de les universitats catalanes van acordar ahir que totes les activitats lectives es reprendran en modalitat no presencial passada Setmana Santa i es faran de manera virtual durant l’abril i el maig, a l’espera de l’evolució de la pandèmia del Covid-19 i les mesures que calgui aplicar per a la seua contenció. Així ho van pactar en una reunió telemàtica el president de la Generalitat, Quim Torra, i els rectors de les dotze universitats catalanes, entre ells el de la UdL, Jaume Puy.

La UdL va destacar que “al juny i eventualment al juliol i la primera setmana de setembre, si l’alerta sanitària ho permet, es podran realitzar algunes activitats presencials”, com exàmens o pràctiques. Va assegurar que es manté l’avaluació continuada i que, per ara, “els exàmens programats al maig-juny que es puguin fer en modalitat no presencial es faran en les dates i hores que ja estan programades pels centres, així com les activitats que requereixin interacció en temps real entre professors i alumnes”.

També va anunciar un “període extraordinari per modificar continguts, metodologia i sistema d’avaluació” i va afegir que els treballs finals de grau i màster es podran presentar de manera virtual. Així mateix, quaranta-dos alumnes que eren fora han retornat Lleida. Torra va agrair als rectors la capacitat de resposta i l’esforç d’adaptació del personal docent i investigador, del d’administració i serveis i dels estudiants.

Així mateix, va destacar la contribució a la investigació científica sobre el coronavirus de les universitats i els centres d’investigació, així com el seu suport material i logístic al sistema de salut amb la cessió material i la incorporació voluntària dels estudiants de l’àmbit sanitari. Chacón, per la seua banda, va transmetre un missatge de tranquil·litat i va assegurar que, d’acord amb els rectors, “es treballa des de la coresponsabilitat i la coordinació perquè ningú no es perdi aquest curs universitari”.

El Govern i els rectors van consensuar continuar treballant en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) per donar resposta a les qüestions acadèmiques en diferents escenaris d’aquí a finals de curs, així com per assegurar el suport als alumnes que es troben en situacions complicades.

En el marc del CIC, s’estudiaran mesures d’avaluació possibles en un escenari de no presencialitat, així com altres qüestions relatives a les pràctiques, uns treballs en què també participa l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya.

tracking