SEGRE

SUCCESSOS SEGURETAT VIÀRIA

Primer detingut a Lleida per conducció temerària amb un patinet elèctric

Se salta un control de la Urbana a Noguerola i, després d’una persecució, l’arresten a Cappont || Imputat per desobediència i multat a l’incomplir el confinament

Imatge d’arxiu d’un control a la plaça Europa.

Imatge d’arxiu d’un control a la plaça Europa.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana va practicar dilluns la primera detenció d’un conductor de patinet a Lleida. L’home va ser acusat dels delictes de conducció temerària i desobediència després de saltar-se un control a la plaça Noguerola i que l’haguessin de perseguir fins a arrestar-lo a Cappont. Els fets es van produir cap a les 18.40 hores, quan una patrulla va observar una persona que circulava amb un patinet elèctric a la plaça Noguerola i li va indicar que s’aturés per fer un control de mobilitat.

Tanmateix, el conductor en va fer cas omís i va fugir en direcció a la rambla Ferran. Els agents el van seguir i van veure que circulava per la calçada en sentit contrari per General Brito i continuava per la vorera de diversos carrers, esquivant vehicles i vianants i adreçant-se als Camps Elisis.

Els agents també li van aixecar una acta per saltar-se les restriccions de mobilitat

Poc després el van localitzar al carrer Riu Llobregat, a Cappont. El conductor, J.F.T.R. un veí de Lleida de quaranta-nou anys nascut a República Dominicana, va ser arrestat com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària i de resistència i desobediència als agents.

També li van aixecar una acta per incompliment de les mesures cautelars en relació amb el decret de l’estat d’alarma i van traslladar el patinet al dipòsit municipal.

A l’escorcollar-lo li van trobar quatre peces d’una substància que presumptament era estupefaent, per la qual cosa també va ser denunciat.

El desembre passat, Trànsit va emetre una instrucció que no considera com a vehicles de mobilitat personal els patinets elèctrics que superin els 25 km/h, que són classificats com a vehicles a motor com els ciclomotors, per la qual cosa per utilitzar-los es necessita permís de conduir.

Al febrer, la Guàrdia Urbana va interposar la primera multa per circular ebri a un conductor de patinet elèctric, que també va ser denunciat per anar per la calçada, sense casc i amb un passatger.

Només 4 sancions dilluns per sortir al carrer sense motiu, la xifra més baixa La Guàrdia Urbana només va aixecar sis actes dilluns per saltar-se el confinament. Es tracta de la xifra més baixa de l’últim mes i contrasta amb jornades com el Divendres Sant, en què es va arribar a denunciar 92 persones. A més, van fer controls en els quals van identificar 491 vehicles. Per la seua banda, la Policia Local d’Agramunt ha interposat un total de 28 denúncies per saltar-se de forma reincident l’ordre de confinament domiciliari durant l’estat d’alarma. Concretament, en l’última setmana, del 13 al 19 d’abril, els agents van denunciar sis veïns. Les infraccions per incomplir les mesures de restricció de mobilitat poden ser objecte d’una sanció d’un mínim de 601 euros. També van identificar un total de 489 persones i 300 vehicles.

tracking