SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

L'Audiència de Lleida assenyala per al juny el judici contra dos clans acusats de tràfic de drogues

Durant l’estat d’alarma només es porten a terme actuacions urgents || Als vuit acusats els Mossos els van confiscar marihuana, heroïna i cocaïna valorada en 300.000 euros a la partida de la Mariola

Els Mossos van detenir set homes i una dona, a la imatge.

Els Mossos van detenir set homes i una dona, a la imatge.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’activitat judicial s’ha vist seriosament afectada per l’estat d’alarma ja que només es duen a terme actuacions urgents com són, per exemple, les passades a disposició de detinguts. S’han suspès i ajornat infinitat de judicis i molts altres tràmits i actuacions. Tanmateix, sembla que ja es comença a veure la llum al final del túnel. Per exemple, l’Audiència de Lleida ha assenyalat per a mitjans de juny el judici contra dos clans familiars acusats de traficar amb droga i que s’enfronten a condemnes de fins a nou anys i deu mesos de presó.

Concretament, el tribunal jutjarà set homes i una dona que s’asseuran al banc dels acusats els dies 16, 17 i 18 de juny. “Desconeixem sota quin tipus de mesures sanitàries se celebrarà perquè, a més de la presència de magistrats, acusats i lletrats, està prevista la declaració d’una vintena d’agents dels Mossos d’Esquadra”, explica Xavier Prats, un dels advocats defensors.

Els acusats van ser detinguts el 19 de febrer de l’any passat en una espectacular batuda a la partida de la Mariola en què van participar agents del Grup Especial d’Intervenció (GEI) i un helicòpter per escorcollar que les entrades per registrar els habitatges fossin segures a causa de la perillositat dels clans, ja que tot feia sospitar que disposaven d’armes de foc, com així va ser.

La Fiscalia els acusa dels delictes de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal, tinença il·lícita d’armes, defraudació de fluid elèctric i receptació. Els Mossos d’Esquadra van portar a terme cinc escorcolls en els quals van trobar prop de 18.000 plantes de marihuana, cocaïna i heroïna que, segons el Ministeri Púbic, haurien assolit al mercat il·lícit un valor de 300.000 euros.

A més, van causar un perjudici econòmic de 370.000 euros a Endesa al tenir la llum punxada per conrear la marihuana, segons Fiscalia.

tracking