SEGRE

SUCCESSOS CONFINAMENT

El 50% de les dones que demanen ajuda per violència masclista conviuen amb l'agressor

|

Un dels establiments lleidatans adherit a la campanya contra la violència masclista de l’ICD.

Un dels establiments lleidatans adherit a la campanya contra la violència masclista de l’ICD.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’una vintena de les dones en situació de violència masclista que van trucar durant el confinament al telèfon de l’Institut Català de les Dones des de les comarques lleidatanes convivien amb l’agressor. Només el mes de març, les trucades al 900 900 120 van augmentar un 35% a la província de Lleida, amb un total de 46. D’aquestes, 23 dones asseguraven que convivien amb l’agressor i la meitat tenien fills menors a càrrec al nucli familiar, fins i tot una estava embarassada quan va denunciar que patia violència per part de la seua parella. El perfil més habitual de les dones que demanen algun tipus d’ajuda a l’Institut Català de les Dones té entre 31 i 40 anys, encara que també hi ha usuàries per sota i per sobre d’aquesta franja d’edat, fins i tot majors de 60 anys. En dos casos, les dones van denunciar patir violència familiar, una en mans del seu fill i una altra, d’un germà. Pel que fa al temps de relació, set de les dones van afirmar que només portaven un any o menys de relació i en dos casos, més de vint. Així mateix, catorze dones van ser derivades als Mossos d’Esquadra per interposar una denúncia policial i divuit a serveis socials, sanitaris o d’atenció a la dona.

Des de l’inici del confinament, els Mossos d’Esquadra han portat a terme 572 detencions per casos de violència de gènere i domèstica a tot Catalunya. Així mateix, han fet més de 7.500 contactes amb víctimes sobre les quals ja tenien un seguiment. Les trucades al 112 per violència masclista han augmentat amb la quarantena, encara que les denúncies han descendit, per la qual cosa es preveu un augment quan acabi la situació d’aïllament.

La guia està dirigida a dones, nens, joves i adolescents i persones amb discapacitat i es pot consultar per internet. També posa èmfasi en la necessitat de col·laboració de l’entorn de les víctimes per frenar la violència.

Col·laboració contra la violència Els Mossos d’Esquadra han editat una guia d’actuació que recull consells de seguretat per a totes aquelles persones que puguin ser víctimes de violència masclista i domèstica i que, a causa del confinament, es veuen obligades a passar tot el dia amb l’agressor i poden veure incrementat el sentiment d’aïllament.

tracking