SEGRE

TRIBUNALS GERIÀTRIC

Famílies portaran davant la justícia la Llar de Sant Josep per “negligència”

Afirmen que hi ha hagut “imprudència professional, desinformació i falta de mesures de prevenció” || Confirmades 28 morts per Covid-19 i cinc més, sospitoses

Familiars dels afectats, durant la reunió d’aquesta setmana amb l’advocat Xavier Prats.

Familiars dels afectats, durant la reunió d’aquesta setmana amb l’advocat Xavier Prats.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Familiars d’usuaris de la residència Llar Sant Josep de Lleida emprendran accions penals contra la direcció del centre. Serà una demanda conjunta a què ja s’han afegit quatre famílies que s’han unit en un grup d’afectats, ja que consideren que el geriàtric ha incorregut en “imprudència professional i negligència”. Val a recordar que Salut va afirmar dimecres que “segons les dades aportades per la residència Llar de Sant Josep, han mort 33 residents relacionats amb el coronavirus, dels quals 28 eren positius confirmats i 5 eren sospitosos de tenir-lo” (vegeu SEGRE d’ahir). El lletrat dels afectats, Xavier Prats, explica que “els afectats coincideixen a afirmar que hi ha hagut una falta total d’informació del centre sobre l’estat de salut dels seus familiars durant tot el procés i ha faltat personal, especialment facultatius”.

Altres motius de la negligència que denuncien són “la inexistència de desinfecció, que durant dies no hi va haver aïllament dels malalts i que tampoc s’ha treballat amb material de protecció per evitar que el virus es propagués,” afegeix Xavier Prats.

Al centre s’han fet 178 tests a 114 empleats i 64 residents, dels quals el 32% han donat positiu

Els afectats afirmen que s’han sentit desemparats pel centre. “Hi ha persones que es van assabentar que els seus familiars havien donat positiu quan amb prou feines els quedaven unes hores de vida. Pensaven que eren a la residència però ja els havien trasllat a l’Arnau de Vilanova per acabar morint al Nadal Meroles.” És el cas del fill d’un usuari que va morir el 28 de març, que va denunciar a aquest diari “mala gestió del centre”. L’usuari, de 77 anys, va morir “dos dies després que ens diguessin que havia donat positiu. Estava més greu del que ens van dir. Posteriorment, ens van explicar que el traslladaven a l’Arnau i que algú de la família ho havia autoritzat. Unes hores després em va trucar un doctor del Nadal Meroles per informar que el meu pare acabava de morir”.

Els afectats esperen que més famílies de persones mortes al geriàtric se sumin a les accions penals

Al centre, segons Salut, s’han fet 178 tests, entre PCR i proves serològiques, a 64 residents i 114 empleats, dels quals el 31,71% han donat positiu. Des del sindicat UGT van lamentar dimecres que “han mort un terç de tots els usuaris”.

tracking