SEGRE

ENSENYAMENT TECNOLOGIA

Només el 40% d'alumnes sense connexió a la xarxa ha rebut els dispositius per seguir el curs

Al cap de tres setmanes d’haver-se reprès les classes virtuals després de Setmana Santa

Ordinadors portàtils preparats en un centre educatiu de Lleida per repartir-los.

Ordinadors portàtils preparats en un centre educatiu de Lleida per repartir-los.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres setmanes després de reprendre el curs escolar de manera telemàtica passades les vacances de Setmana Santa, a l’estar els centres tancats per la pandèmia de Covid-19, la conselleria d’Educació només ha entregat el 40% dels dispositius per a alumnes sense connectivitat. Això suposa que encara li’n queden per distribuir sis de cada deu, de manera que aquests estudiants continuen sense disposar d’ordinador, tablet o internet. La secretària general d’Educació, Núria Cuenca, va afirmar ahir a SER Catalunya que s’estan recollint ordinadors de 2.000 centres educatius per fer-los arribar a 31.000 alumnes. Va detallar que la iniciativa es va iniciar fa dos setmanes i va vaticinar que en les pròximes augmentarà “exponencialment” el percentatge d’entregues.

Va assenyalar que l’operatiu de recollida i distribució inclou la instal·lació prèvia, personalització i dotació de connectivitat, així com el transport fins als domicilis en un un dispositiu logístic que va qualificar de complex. Així mateix, va destacar que han prioritzat els alumnes que canvien d’etapa i els de centres de màxima complexitat (els que acullen més escolars vulnerables).

Responsables de centres de Primària i Secundària, alguns precisament de màxima complexitat, van afirmar que encara ningú ha anat a recollir els dispositius que van preparar per distribuir-los i mitigar la fractura digital.

D’altra banda, la direcció general de Joventut i la secretaria d’Universitats ofereixen 82 places de pràctiques remunerades en 130 empreses establertes en municipis del món rural a joves, en el marc del programa Pràcticum Odisseu. Està dirigit a universitaris de graus o màsters que hagin superat la meitat dels crèdits i enguany la retribució serà de 6 euros l’hora, la qual cosa permetrà augmentar a 1.800 euros la remuneració total de l’estudiant per les tres-centes hores que com a mínim duraran les pràctiques. En les quatre edicions anteriors han participat 156 joves en més de 100 empreses i institucions dels sectors turístic, tècnic, industrial i agrari, entre d’altres i la taxa d’inserció ha estat del 20 per cent. L’objectiu és fomentar l’arrelament al territori.

tracking