SEGRE

ENSENYAMENT INFANTESA

Videoconferències de les escoles bressol amb els alumnes durant el confinament

Per mantenir el vincle amb els nens, d’un i dos anys, i assessorar també els pares

Una videotrucada entre una mestra d’escola bressol i els alumnes durant el confinament.

Una videotrucada entre una mestra d’escola bressol i els alumnes durant el confinament.CONCEJAJÍA DE EDUCACIÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes de les escoles bressol municipals també mantenen videoconferències amb les mestres durant el confinament. En aquest cas, no es tracta de fer classes, sinó de mantenir el contacte amb els nens i la família. “Són molt petits i se’ls ha desmuntat la rutina i els hàbits, que són uns dels eixos de l’ensenyament a les escoles bressol. També han perdut poder mirar-se cara a cara i tocar-se”, explica Meritxell Morera, coordinadora de la regidoria d’Educació. Primer els centres van crear vídeos, que són al web de la regidoria, amb activitats atractives i visuals, cançons i contes perquè els nens poguessin veure les mestres. “Demanen que els posin el vídeo de la senyoreta explicant un conte o cantant una cançó per berenar o sopar”, assenyala.

“Després ens vam adonar que necessitàvem un pas més, per això les escoles van començar a fer videotrucades setmanals a les famílies, que amb els nadons d’un i dos anys es connecten amb les professores”, indica, i subratlla que tant les docents com les famílies valoren aquesta iniciativa de manera molt positiva.

A més a més, l’equip d’atenció psicopedagògica atén famílies amb nens amb alguna dificultat i en fan un seguiment “rigorós”. “Prepara un material més específic per fer-los un acompanyament i activitats des de casa, també fan trucades a les famílies, i recollim les seues necessitats”, destaca.

D’altra banda, la Confederació Espanyola d’Associacions de Pares d’Alumnes demana flexibilitat horària i teletreball per conciliar el curs que ve, si es confirma que serà semipresencial, i les patronals de centres educatius concertats consideren “inviable” reduir el nombre d’alumnes per aula a un màxim de quinze.

Així mateix, docents substituts que es van apuntar a la borsa l’abril del 2019 reclamen a la conselleria que tingui en compte el temps que han treballat i puguin participar en igualtat de condicions en els nomenaments de l’estiu. A més, entre els dies 12 i 14 d’aquest mes se celebrarà el certamen virtual sobre l’FP ImpulsFP.

tracking