SEGRE

ESNOTICIA

Col·legis i instituts descarten classes presencials abans de final de curs

Només preveuen una possible atenció individual a alumnes de segon de batxillerat o FP || Veuen difícil combinar ensenyament a l’aula i telemàtica al setembre

Cartell penjat en una escola el 12 de març que anuncia el tancament, previst només per a dos setmanes.

Cartell penjat en una escola el 12 de març que anuncia el tancament, previst només per a dos setmanes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres de primària i secundària no acolliran cap classe aquest curs, ni tan sols el mes de juny i només no hi podrà haver alguna sessió d’atenció individualitzada a estudiants. Bàsicament, aquestes serien a alumnes de segon de batxillerat per a la selectivitat, o en segon curs dels cicles formatius per obtenir el títol.

Aquestes són les últimes directrius que ha transmès Educació als directors, que d’aquesta manera descarten donar classes, encara que sigui amb grups reduïts, a segon de batxillerat o quart d’ESO, malgrat que alguns havien plantejat aquesta possibilitat.

És el que es farà, per exemple, al País Basc, on els alumnes de quart d’ESO, batxillerat i FP hauran de tornar a classe de manera escalonada a partir del dia 18 amb mesures de protecció com mantenir una distància de metre i mig entre pupitres, utilitzar mascaretes i fer torns per als esbarjos.

D’altra banda, diversos directors van assenyalar que de cara al curs vinent l’únic que està clar és que la preinscripció començarà de forma telemàtica el pròxim dia 14 i presencial a partir del 18. Sobre el retorn les aules, van precisar que la possibilitat de combinar classes presencials amb telemàtiques perquè els grups a les aules siguin més reduïts està molt verda. Van destacar que això implicaria haver d’augmentar substancialment el nombre de docents disponibles, ja que suposaria de facto desdoblar tots els grups. D’altres també van destacar les dificultats que comportaria que alumnes d’infantil i primària hagin de ser a casa si els pares treballen.

“Les escoles necessiten liquiditat amb caràcter urgent si volem evitar una crisi sense precedents d’una part substancial del sistema educatiu de Catalunya”, avisen les patronals del sector.

Així mateix, remarquen que la quantitat sol·licitada és “ajustada a la situació que travessen els centres i a la voluntat d’assegurar la seua continuïtat quan acabi aquesta etapa excepcional”.

Per la seua banda,

Educació pagarà als centres concertats material de protecció sanitari per als treballadors que atenguin durant els dies de preinscripció presencial a les escoles, arran de les queixes de les patronals i associacions de famílies d’aquestes escoles. Fonts del departament van assegurar que “serà una aportació econòmica als centres, la mateixa xifra que es donarà als públics per la compra d’aquest material”.

En aquest sentit, patronals i les famílies de l’escola concertada s’havien mostrat “sorpreses i indignades al quedar excloses” del repartiment de material de protecció sanitari als centres per al procés de preinscripció.

La concertada sol·licita un ajut de 16,8 milions al mes n L’escola concertada ha demanat un pla de rescat en forma de subvenció a fons perdut de 16,8 milions d’euros per cada mes de confinament. Les diferents patronals han enviat una carta a la directora general de Centres Concertats i Privats del departament perquè notifiqui aquesta situació al Govern central.

tracking