SEGRE

HABITATGE ACTIVITAT

El sector de la construcció assegura que està preparat per a un descens de la demanda

Assumeix que el 2020 serà un any dolent i afirma que moltes obres de pisos nous s’han ajornat || Recalquen que no serà una crisi com la del 2008 “perquè ara només construïm el que venem segur”

Un edifici d’habitatges en obres al barri de la Bordeta la setmana passada.

Un edifici d’habitatges en obres al barri de la Bordeta la setmana passada.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La paralització de l’activitat pel coronavirus ha afectat tots els sectors econòmics, inclòs l’immobiliari, que ja assumeix que aquest any hi haurà una “caiguda considerable” de les vendes.

El motiu principal és que la majoria dels pisos d’obra nova que actualment estan en construcció “paralitzaran les obres per reprendre-les quan s’estabilitzi la situació i hi torni a haver demanda”, assenyala el director comercial de Finques Farré, que recalca que “aquesta demora no comportarà una reducció dels preus, però està clar que aquest 2020 es vendrà moltíssim menys”.

El preu de l’obra nova no baixarà, però preveuen que els pisos de segona mà caiguin fins un 20%

Piqué recalca que “aquesta crisi que tindrem ara no tindrà res a veure amb la del 2008, perquè aleshores teníem pisos construïts que no es venien, mentre que ara només construïm els pisos si sabem que es poden vendre, però això comporta que algunes operacions es demorin”.

Una opinió que comparteix el president del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària, Josep Maria Esteve, que també preveu una baixada de preus dels pisos de segona mà. “El valor de l’obra nova es mantindrà, però si aquest any vols vendre un pis de segona mà el preu caurà entre un 10 i un 20 per cent”, assegura.

L’arrendament de locals també caurà entre un 10 i un 15 per cent Una altra de les activitats econòmiques clau del sector immobiliari, el lloguer de locals, també encaixarà un revés important per la crisi del coronavirus. Segons assenyala el president del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària, Josep Maria Esteve, “el que més caurà és la demanda de locals tant per a ús comercial com industrial i preveiem que aquest descens sigui del 10 o del 15 per cent”. El fet que molts comerços hagin hagut de tancar per la crisi i la paralització de la indústria han estat claus per a això, segons va indicar Esteve, que recalca que “baixarà la demanda, però això no significa que ho faci el preu”.

tracking