SEGRE

ESNOTICIA

El sector hoteler no veu avantatges en el pas a la fase 1 i critica la quarantena a viatgers

El sector comença a recuperar reserves en establiments turístics del Pirineu per a finals de juliol || Demanen aclarir com quedaran les taxes de les terrasses i l'ampliació dels espais ocupables

L’hotel Nice és el segon de la Seu d’Urgell que ha obert portes durant la fase 1.

L’hotel Nice és el segon de la Seu d’Urgell que ha obert portes durant la fase 1.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va valorar que l’avenç de les regions sanitàries a la fase 1 no beneficiarà gaire el sector perquè “la mobilitat dels nostres clients potencials continua sent la mateixa que en la fase 0”. “Es tracta d’una lluita diària contra el tema sanitari i és molt difícil discutir sobre aquesta qüestió”, va dir. Respecte a la quarantena de 14 dies als viatgers internacionals, va opinar que “va en contra del turisme, ja que molts ja no ens elegiran com a destinació”. Va assegurar que el sector ha de confiar en el turisme nacional a partir del juliol i que “ja serà molt si cobrim despeses”.

Per la seua part, l’alcalde de Les, Andreu Cortés, va lamentar la mesura de la quarantena i va opinar que “s’haurien de tenir en compte les zones frontereres com Aran, on es rep molt turista francès per carretera”.

En un altre ordre, establiments del Pirineu han constatat un repunt en les reserves a partir del juliol. El president de la Federació de Turisme Rural, Jaume Ramon, va explicar que “alguns de la Val d’Aran han rebut reserves per a l’estiu, però anecdòtiques i de clients habituals”.

Per la seua part, la presidenta de Campings de Lleida, Marta Cortina, va assegurar que “estan començant a repuntar les reserves de cara a finals de juliol i agost”. D’altra banda, Natàlia Rubio, membre de la Federació d’Hostaleria, va explicar que “hi ha molts dubtes al sector tant en els protocols com, en el cas de Lleida, en com queden les taxes de les terrasses i la possible ampliació dels espais”.

Paeria i Diputació consideren positiu el canvi i anteposen la salut

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va assegurar que és “una bona notícia” la proposta de canvi de fase “perquè a nivell sanitari significa que és segur fer-ho, a nivell social suposa un avenç cap a la normalitat i quant a l’aspecte econòmic és molt important que les empreses puguin recuperar part de la seua activitat”. Malgrat la satisfacció, Pueyo va demanar a la ciutadania que el canvi de fase es faci “amb prudència i serenitat”.

En la mateixa línia es va expressar el president de la Diputació, Joan Talarn, que va assegurar que “confiem en les decisions que prengui Salut, ja que ells tenen les dades i coneixen els criteris per fer-ho i, encara que les raons econòmiques pesen molt, la salut és el primer”. “Esperem que l’Estat faci també seua la proposta”, va dir.

Per la seua part, el president del consell de l’Urgell, Gerard Balcells, va valorar positivament la proposta encara que va opinar que “moltes zones rurals de Lleida fa molts dies que podrien haver avançat de fase”. “Sembla com si els criteris es facin tenint en compte només zones urbanes com Barcelona o Lleida ciutat”, va dir. Alcaldes com la d’Àger, Mireia Burgués, van considerar la notícia positiva quant a l’aspecte sanitari però van lamentar “el greu impacte econòmic de les restriccions a la mobilitat” per a zones com Àger, on la poca densitat de població i els espais oberts “ens converteixen en llocs més segurs i podríem reactivar ja l’activitat econòmica relacionada amb el turisme”. “El poble sembla mort”, va dir.

tracking