SEGRE

ESNOTICIA

Poques terrasses a Lleida, però plenes

Només unes seixanta tornen a l'activitat el primer dia, encara que d'altres esperen llicència per ampliar l'espai || Més de la meitat dels hotels de la ciutat, tancats

Les terrasses de la Zona Alta es van omplir ahir al migdia i a la tarda.

Les terrasses de la Zona Alta es van omplir ahir al migdia i a la tarda.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cafès i els vermuts han tornat a les terrasses de Lleida. Finalment van obrir un 20%, menys de les previstes, i encara que a primera hora del matí amb prou feines hi havia gent, al migdia i també a la tarda estaven plenes de parelles, amics i famílies que es van retrobar després de dos mesos. Segons la Paeria, van obrir unes seixanta.

Els bars i restaurants poden reobrir en la fase 1, però només les terrasses i amb una ocupació del 50%, a banda de mantenir les distàncies de seguretat entre les taules, en què hi pot haver fins a 10 persones. Aquestes mesures han provocat que reobrissin menys de les previstes, sobretot les que tenen terrasses grans. Tot i així, hi ha uns cinquanta establiments que han sol·licitat ampliar l’espai i des de l’ajuntament van informar que han d’estudiar cas per cas per assegurar que es compleixen les distàncies de seguretat i mesures requerides.

Fonts del sector van preveure que durant la setmana aniran tornant a l’activitat més bars i restaurants, ja que alguns encara no tenen el material necessari i d’altres esperen el permís de l’ajuntament per poder ampliar les terrasses. Això sí, van assegurar que en la fase 2, quan els clients poden estar a l’interior del local, l’activitat serà molt més gran.

Per la seua part, el secretari general de la Federació d’Hostaleria, Ramon Solsona, va afirmar que “amb el 50% de l’ocupació no surt a compte reobrir el negoci”. Va dir que, a la província de Lleida, només han tornat a l’activitat un 20% d’establiments, mentre que un altre 20% ho està estudiant i el 60% ha confirmat que no obrirà. “Des de la Federació aconsellem als propietaris prudència, ja que cal analitzar molt bé si val la pena reincorporar els empleats que estan en ERTO només amb les terrasses mig plenes”, va manifestar.

Un altre sector que també pot reobrir és el dels hotels, però sense poder utilitzar els espais comunitaris i, potser per això, han estat menys de la meitat dels de la ciutat que han decidit reobrir, com el Zenit, Sansi, Ibis, Reina Isabel o Goya. Els altres prefereixen esperar uns dies, d’altres que arribi la fase 2 o bé quan es permeti una major mobilitat i puguin rebre clients de fora de la regió sanitària.

La directora de l’Hotel Zenit, Sílvia Marqueta, va explicar que, de moment, han obert a “mig gas” i implementant mesures de neteja i desinfecció a les habitacions i a la resta de zones de l’establiment. Un aspecte en el qual coincideixen els establiments és a criticar que fins divendres a la tarda el Govern central no va confirmar que Lleida passaria a la fase 1. Aquest fet els ha limitat poder rebre reserves de cara a aquesta setmana, per la qual cosa alguns han decidit esperar uns dies a reprendre l’activitat.

Cal tenir en compte que el Nastasi i el Rambla encara estan a disposició de Salut.

tracking