SEGRE

INFRAESTRUCTURES ECONOMIA

Inicien els tràmits per a dos polígons que sumen 800 ha al costat de l'N-240 i l'Ll-11

La Paeria demanarà a la Generalitat un pla director per delimitar les dos zones || El primer és el de Torreblanca, projectat des de fa anys per l'Incasòl i la Paeria, i l'altre és d'iniciativa privada

El polígon de Torreblanca-Quatre Pilans es preveu en aquesta zona.

El polígon de Torreblanca-Quatre Pilans es preveu en aquesta zona.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió d’Urbanisme de la Paeria aprovarà avui un informe per sol·licitar a la Generalitat un pla director d’activitat econòmica que delimiti el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans, projectat des de fa una dècada per l’Institut Català del Sol i l’ajuntament al costat de l’N-240, i el d’iniciativa privada previst entre Lleida, Bell-lloc d’Urgell i els Alamús al costat de l’Ll-11. Aquesta operació permetrà desenvolupar un gran sector industrial de 800 hectàrees, clau per avançar en la promoció del teixit industrial de la ciutat, i l’ajuntament preveu que d’aquí a un any i mig o dos es podran iniciar treballs. Destaca que tots dos se situen en un espai d’alt valor estratègic per les seues bones comunicacions, a l’estar situats entre l’A-2, Ll-11 i N-240 i les vies fèrries R12 Lleida-Barcelona i R14 Lleida-Tarragona.

La Paeria assegura que els contactes de la regidoria amb el departament de Territori han desbloquejat el projecte de Torreblanca-Quatre Pilans, que havia quedat paralitzat malgrat la necessitat de sòl industrial a Lleida. El 17 de novembre del 2009, Urbanisme de la Generalitat va acordar informar favorablement el caràcter estratègic d’aquest sector, però des d’aleshores no s’havien fet més passos i la zona està qualificada com a sòl rústic. L’acord que desbloquejarà aquesta situació se sotmetrà a aprovació en el ple d’aquest mes.

El pla director inclourà l’impuls del polígon logístic promogut per empresaris locals en el límit dels termes municipals de Lleida, Bell-lloc i els Alamús, i que comptarà amb una terminal ferroviària de transport de mercaderies, tal com va publicar aquest diari. Així mateix, tindrà en compte la demanda de sòl industrial i logístic i podrà adaptar les característiques dels dos polígons a les necessitats que tinguin els diferents sectors econòmics.

Aquest nou sòl industrial s’afegirà als creixements previstos als sectors SUR 35 i SUR 41 del Camí dels Frares i a l’ampliació planificada del polígon El Segre.

Postius: “És un gran pas per a la industrialització de la ciutat”

El primer tinent d’alcalde i edil d’Urbanisme, Toni Postius, va recordar que “em vaig posar públicament com a objectiu prioritari el desenvolupament una vegada per sempre del polígon Torreblanca-Quatre Pilans, així com donar suport a iniciatives privades de sòl industrial logístic, que poden crear centenars de llocs de treball i fer-nos créixer com a ciutat”. “Hi hem treballat des del primer dia i aquest és un pas de gran transcendència per aconseguir-ho. Estem molt satisfets perquè amb fites com aquest aconseguirem fer de Lleida la capital que aspirem ser”, va remarcar. Va subratllar que “sempre he tingut com a objectiu la industrialització de Lleida, que ha de permetre la implantació de multinacionals que aportin valor afegit a l’economia, que atreguin talent de fora, retinguin el propi i facilitin el retorn de professionals que van haver de marxar per falta d’oportunitats”.

El polígon de Torreblanca-Quatre Pilans es preveu en aquesta zona.

El polígon de Torreblanca-Quatre Pilans es preveu en aquesta zona.SEGRE

tracking