SEGRE

ESNOTICIA

Bargalló demana locals a empreses

Per poder desdoblar grups de cara al curs vinent || Es mostra obert a rebaixar més el nombre d'alumnes a Infantil, fixat ara en tretze per aula

Un institut de Lleida prenent ahir mesures per separar els pupitres.

Un institut de Lleida prenent ahir mesures per separar els pupitres.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va afirmar ahir que no descarta demanar a empreses privades la cessió d’espais per adaptar-los com a centre escolar amb l’objectiu que es garanteixin les mesures sanitàries derivades del coronavirus per a professorat i alumnat a partir del setembre, que fixen ràtios de tretze alumnes a Primària i quinze a Secundària. En resposta a diverses preguntes de diputats de Ciutadans, Catalunya en Comú Podem i el subgrup de la CUP al Parlament, Bargalló va dir que “si s’han pogut aconseguir llits d’UCI, també hem de ser capaços d’aconseguir més espais per a educació”. Va apuntar que ja s’ha reunit amb la Cambra de Comerç de Barcelona per a aquesta qüestió. “Hem de tenir espais”, va recalcar, i va argumentar que si fins ara el coronavirus ha marcat una emergència sanitària, “a partir del mes de setembre tothom s’haurà de bolcar en l’emergència educativa”. La Cambra, per la seua part, es va oferir per buscar més professorat per al pròxim curs i fa una crida als empresaris i els ajuntaments perquè cedeixin espais per desdoblar les classes. L’entitat considera que obrir els centres de tots els nivells educatius que vagin entrant a la fase 2 permetria “accelerar la reactivació econòmica i no ampliaria més la fractura econòmica, social i cultural que ja hi ha”.

Bargalló reconeix que hi ha “incerteses” sobre el pla de reobertura dels centres al juny i es va mostrar obert a modificar-ne “alguna cosa”, com per exemple el nombre màxim d’alumnes per aula en l’etapa de tres a sis anys (segon cicle d’educació Infantil), que ara se situa en tretze.

Empresaris diuen que si obren en fase 2 tots els centres s’accelerarà la reactivació econòmica

Així mateix, va afegir que a partir de dimarts que ve podran valorar si és necessari ampliar professorat de cara al curs que ve, ja que les preinscripcions acaben avui i dilluns coneixeran quants alumnes hi haurà. De cara al mes de setembre, va assenyalar que espera “treballar conjuntament” amb tota la comunitat davant de l’emergència educativa” i va destacar que hauran de col·laborar per decidir com fer possible que hi hagi servei de menjador a les escoles.

Així mateix, el conseller Bargalló va reconèixer que “seria un error afirmar que ningú ha fallat” en la gestió de la pandèmia.

Va admetre que en un inici es va pensar que les escoles tancarien només per catorze dies i va afegir que ara seria més previsor. No obstant, va considerar que en general el sistema ha respost.

tracking