SEGRE

SANITAT CONTRACTACIÓ

L'Arnau destina 1,5 milions a millorar Neonatologia

Treu a concurs el contracte per a la reforma || Es fomentarà la participació activa dels pares en la cura dels nadons

Imatge d’arxiu de la unitat de Neonatologia de l’Arnau.

Imatge d’arxiu de la unitat de Neonatologia de l’Arnau.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital universitari Arnau de Vilanova va treure ahir a concurs les obres per reformar la unitat de Neonatologia. El contracte està valorat en 1.470.542,96 euros, IVA inclòs, té una durada d’un any i el termini per presentar ofertes per optar a l’obra expira el 22 de juny. La unitat de Neonatologia és a la cinquena planta de l’hospital i va ser inaugurada el 1991. Disposa de deu places per a cures intermèdies i unes altres vuit per a casos més greus. El 2018 van ser atesos en aquesta unitat un total de 298 nounats, la majoria d’ells prematurs.

Les principals actuacions d’aquesta reforma, dissenyada pels arquitectes Albert Vitaller i Julio José Mejón, consistiran en la redistribució de l’espai i la rehabilitació de les instal·lacions de llum, aigua i climatització, entre d’altres. Està prevista la demolició parcial de l’àrea per redissenyar-la del tot.

La unitat disposa de deu places per a cures intermèdies i vuit per a casos més greus

El principal objectiu de la reforma se centrarà a facilitar al màxim la participació activa de les mares i pares en la cura dels nadons, donant-los més espai i intimitat amb la implantació de boxs.

Paral·lelament, es preveu que vuit dels boxs per atendre els nounats disposin de llum natural. Les obres afectaran 794,48 metres quadrats de superfície.

D’altra banda, l’hospital també va treure a licitació el subministrament de sèrums per al seu servei de farmàcia. El contracte té un valor de 330.047,23, IVA inclòs i la seua durada és de set mesos.

Així mateix, l’hospital va tancar ahir diversos contractes. D’una banda, va adjudicar el servei d’assistència tècnica de l’àrea sanitària de Lleida a l’empresa JG Ingenieros per un import de 24.151,60 euros, IVA inclòs.

També va adjudicar a l’empresa Dextromedica SL quatre ventiladors per tractar els malalts de coronavirus ingressats a l’hospital per 43.560 euros, IVA inclòs. A més, el centre va adjudicar la posada a punt d’un escàner digital per al servei de radiodiagnòstic per 203.000 euros, així com tres ecògrafs de l’empresa Philips Iberia per 50.783,7 euros.

tracking