SEGRE

ESNOTICIA

Es dobla el nombre de presos conflictius traslladats al Centre Penitenciari Ponent

Ha passat d'acollir-ne 25 a 60 en setmanes

Vista aèria del Centre Penitenciari Ponent.

Vista aèria del Centre Penitenciari Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre de presos conflictius al Centre Penitenciari Ponent s’ha doblat durant les últims setmanes, al passar de les 25 reclusos als 60 al Departament Especial de Règim Tancat (DERT), segons van denunciar ahir funcionaris de la presó, que han convocat una cassolada aquest matí a les portes de la presó per demanar més personal. Miquel Àngel Sánchez, empleat del centre, va assegurar que “hi ha uns vuitanta treballadors per fer la feina que correspondria a 130 persones”. També va denunciar l’increment d’interns en les últimes setmanes.

En concret, actualment el Centre Penitenciari Ponent allotja 665 interns, 75 reclusos més (un 14,3% més) que fa un any, segons les dades del departament de Justícia a 27 de maig. Per pal·liar aquesta falta de personal, el departament ha acordat la incorporació immediata de dotze empleats.

Els funcionaris faran aquest matí una cassolada per exigir que hi hagi més personal

Tanmateix, el sindicat Csif va assegurar que “en aquests moments hi ha 92 baixes mèdiques i 42 per deures inexcusables. És evident que malgrat les mesures previstes, la situació és caòtica”, de manera que exigeixen un pla de xoc per posar fi a la “greu situació de manca de personal”.

Part d’aquestes baixes és a causa del coronavirus, després que durant els últims dies hagin donat positiu deu funcionaris i un intern mentre que fins al 13 de maig eren nouempleats i un reclús.

Això ha suposat, a més, l’aïllament de quaranta efectius. Aquests positius s’han detectat després que Salut i Justícia acordessin fer tests massius arran de les queixes dels sindicats. El Csif ha denunciat davant de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a la consellera Ester Capella i al secretari de Presons, Amand Calderó, per la gestió de la crisi a les presons catalanes, com ja va informar aquest diari.

tracking