SEGRE

LABORAL NEGOCIACIÓ

L'ajuntament de Lleida sols preveu suplir baixes de personal administratiu i tècnic si són de mig any

Presenta una proposta que fixa un mínim de dos mesos per a escoles bressol, serveis socials i ludoteques || El govern assegura que unifica criteris, però delegats sindicals hi veuen una retallada

Imatge d’arxiu d’una activitat en una escola bressol municipal.

Imatge d’arxiu d’una activitat en una escola bressol municipal.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El govern de la Paeria planteja que les substitucions de baixes quedin limitades a les que siguin d’un mínim de sis mesos entre el personal administratiu, auxiliar i tècnic, i a un mínim de dos mesos al dels serveis socials, escoles bressol i ludoteques. Així consta en un document presentat als sindicats i que ahir van abordar les dos parts en una reunió telemàtica. La proposta indica que en les tres primeres categories la sol·licitud d’una substitució “haurà d’acreditar documentalment que el treballador/a té una baixa prevista igual o superior als sis mesos”. Pel que fa a les altres tres, “haurà d’acreditar que la baixa és igual o superior als dos mesos”.

Pel que fa als serveis d’atenció al públic i altres com els de la gossera o el cementiri municipal, assenyala que el responsable de cadascun haurà de fer constar a la sol·licitud de substitució la previsió de durada de la baixa i si hi ha més treballadors en la mateixa situació, entre altres punts, per “avaluar la urgència”.

El govern diu que guarderies i serveis socials ja tenen reforços, cosa que neguen sindicats

La tinenta d’alcalde responsable de recursos humans, Jordina Freixanet, va assegurar que l’objectiu, més que limitar les substitucions, és fixar els criteris que s’han de seguir en tots els casos, perquè ara no hi ha cap document que ho faci. Per reforçar aquest argument, va assenyalar que l’estalvi estimat només representa al voltant d’un 5 per cent. Freixanet va afirmar que a les escoles bressol ja compten amb setze persones més de les que els correspondrien, que “fan tasques de reforç puntual al llarg de l’any” en funció de les necessitats dels centres. En aquest sentit, va manifestar que és millor que siguin aquests centres els que assumeixin substitucions que contractar docents per un període reduït. Va afegir que la dotació de serveis socials també supera els mínims.

En canvi, representants sindicals consultats per aquest diari, malgrat que van admetre que ara els criteris no són homogenis, van considerar que l’objectiu és retallar la dotació de personal. També van qüestionar que el personal de reforç d’escoles bressol pugui assumir substitucions i van assenyalar que si està contractat de forma permanent és perquè actualment ja és necessari.

A més, van afirmar que hi ha equips de serveis socials que estan infradotats. Els sindicats faran una contraproposta, però Freixanet es va mostrar segura que hi haurà acord a la pròxima reunió, que s’ha fixat per al dia 11 de juny.

Regulació del teletreball, que podrà mantenir el 25% de la plantilla

La reunió de la comissió negociadora de la Paeria, celebrada de forma telemàtica, també va servir precisament per abordar la regulació del teletreball. En aquest sentit, Freixanet va manifestar que es redactarà una instrucció a partir d’un procés participatiu dels empleats i de les aportacions dels sindicats. Va considerar que el teletreball no serà només puntual per a períodes de confinament com aquest, sinó que es convertirà en permanent. “Ha vingut per quedar-se”, va afirmar. En aquesta línia, veu viable que al voltant d’un 25% de la plantilla municipal pugui optar per aquest sistema “amb un major o menor grau d’intensitat”. Així, va dir que serà possible que hi hagi persones que només teletreballin en dies puntuals i la resta de la jornada sigui presencial, mentre que altres podrien fer el contrari. Va apuntar com a principals candidats els majors de 60 anys o els que tenen fills menors de 12.

tracking