SEGRE

PROTECCIÓ VIOLÈNCIA MASCLISTA

Nou habitatge per a 9 lleidatanes en risc al conviure amb el seu agressor

Detectats onze casos més de dones en situació de violència masclista durant el confinament a Lleida || La Generalitat atén vint-i-quatre situacions d'emergència

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la violència masclista.

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la violència masclista.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els diferents serveis d’atenció de la Generalitat per a dones en situació de violència masclista van haver d’atendre d’urgència nou lleidatanes durant el confinament al trobar-se en situació de risc per conviure amb el seu maltractador, per la qual cosa van haver de buscar un habitatge d’emergència per poder allotjar-s’hi, elles soles o amb els fills. Segons les dades proporcionades per l’Institut Català de les Dones, durant els dos mesos de confinament a causa de la crisi sanitària han augmentat les situacions d’emergència ateses per violència masclista.

En el cas de la província de Lleida, entre el 15 de març i el 16 de maig, els diferents serveis d’atenció i recuperació han comptabilitzat un total de quaranta-dos actuacions, de les quals vint-i-quatre es tractaven de situacions d’emergència. De fet, en els dos mesos de confinament, els professionals van detectar un total d’onze nous casos de dones que patien maltractament en l’àmbit de la parella a les comarques lleidatanes. A tot Catalunya, van ser més de nou-cents.

A les comarques lleidatanes s’han duplicat durant el confinament, sobretot de familiars de les víctimes

Malgrat que les denúncies als Mossos d’Esquadra han descendit durant la quarantena, els serveis d’atenció van derivar una dotzena de casos a la policia catalana, ja que es necessitava la intervenció policial.

Així mateix, els professionals que atenen dones en situació de violència han continuat amb el seguiment de les usuàries dels diferents serveis de forma telemàtica durant el confinament. El 2018, última dada disponible, els serveis d’atenció de l’ICD van atendre gairebé 2.000 dones, sobretot en assessorament psicològic i legal, també els fills. L’any passat, es va atendre un centenar de menors per violència masclista a les comarques lleidatanes.

Les trucades per demanar ajuda han augmentat i en el cas de Lleida s’han duplicat durant el confinament. Sobretot, han augmentat les peticions fetes per part de familiars i persones properes a les víctimes.

Detingut per seguir la seua ex tot i tenir ordre d’allunyament

La Guàrdia Urbana va detenir ahir un veí de Lleida de 33 anys per atansar-se a la seua exparella, a la qual va seguir pel carrer, tot i tenir una ordre judicial que li prohibeix atansar-s’hi o comunicar-s’hi. Una dona va alertar la Policia Local a les 11.55 perquè enviessin una patrulla al carrer Pi i Margall, on era, perquè feia estona que la seua exparella la seguia malgrat tenir vigent una ordre d’allunyament. Els agents van localitzar aquest individu a una distància de 50 m, el van aturar i el van identificar. Van comprovar que tenia una ordre judicial en vigor que li prohibeix atansar-se a la seua exparella, per la qual cosa van arrestar l’home com a presumpte autor d’un delicte de trencament de condemna i van iniciar les diligències judicials corresponents per aquest càrrec.

tracking