SEGRE

ESNOTICIA

La Generalitat contractarà milers de docents per poder triplicar aules

Així ho anuncia Torra, tot i que no concreta la xifra de professors || Analitzen “escola per escola” quins espais, com centres cívics o biblioteques, seran necessaris

Alumnes en fila esperant entrar ahir a l’escola Sant Gil de Torà.

Alumnes en fila esperant entrar ahir a l’escola Sant Gil de Torà.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar ahir que estudien contractar “milers” de professors per cobrir la previsió de triplicar les aules el curs vinent. Les mesures de protecció davant del Covid-19 obliguen a reduir el nombre d’alumnes per aula per mantenir una distància de seguretat, per la qual cosa seran necessaris més espais i més docents. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Torra va afirmar que al Consell Executiu de dimarts, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va exposar “algunes xifres de milers de professors que caldrà contractar”, encara que no va precisar quants exactament. El nombre de docents a infantil, primària i secundària a Catalunya supera ara els 100.000. “Quan dic milers, parlem de percentatges molt importants. També necessitarem ocupar més espais, i això cal analitzar-ho escola per escola, com centres cívics i biblioteques”, va assenyalar el president, i va afegir que per fer-ho necessitaran treballar al costat del món local i la resta d’administracions. Educació ja va indicar que espera tenir el llistat d’espais al juliol.

Tampoc va especificar el nombre de professors que contractaran el director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray, que no va descartar que les escoles hagin de tancar en algun moment el curs que ve segons l’evolució de la pandèmia. D’altra banda, va reconèixer “desajustos” a la publicació de les llistes provisionals de sol·licituds de preinscripció i va dir que s’estan “resolent”. Una vegada resoltes les reclamacions, el dia 9 es farà el sorteig i la llista definitiva d’admesos es farà pública el dia 11.

Gairebé la meitat d’estudiants de Torà tornen a classe

L’escola Sant Gil de Torà, l’única del pla de Lleida que ja està a la fase 2 de la desescalada, va reprendre ahir l’activitat docent en horari de 9.00 a 13.00, com marca la normativa. Dels 89 estudiants inscrits al centre, 39 han decidit tornar a les aules, informa Xavier Santesmasses. Per organitzar els espais i complir les mesures de prevenció de contagis, el col·legi ha previst que els estudiants d’educació Infantil vagin al centre els dijous. D’aquest col·lectiu, reprendran l’activitat vuit dels quaranta estudiants. Pel que fa als alumnes del cicle inicial de Primària, aniran a classe dimarts i seran cinc de dinou. El cicle mitjà va ser el que va començar ahir dimecres amb dotze de quinze estudiants, i el superior tindrà classe els dimarts i els divendres i hi aniran catorze dels quinze matriculats. Dimarts passat, les professores i el personal de neteja van adequar les instal·lacions del centre per poder reorganitzar els pupitres a les aules respectant les distàncies reglamentàries. També van desinfectar el mobiliari escolar.

tracking