SEGRE

SUCCESSOS BALANÇ

Més de 3 denúncies a la setmana per delictes sexuals a Lleida enguany

Els Mossos d'Esquadra van comptabilitzar 42 casos en el primer trimestre, dos més que l'any passat || Les violacions conegudes s'eleven un 25% a la província

Una protesta a Lleida contra la sentència de La Manada per la violació dels Sanfermines.

Una protesta a Lleida contra la sentència de La Manada per la violació dels Sanfermines.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques lleidatanes han registrat aquest any més de tres denúncies a la setmana per delictes sexuals. Segons les últimes dades publicades pels Mossos d’Esquadra, que inclouen les denúncies presentades el primer trimestre de l’any, les diferents comissaries van comptabilitzar un total de quaranta-dos denúncies per delictes sexuals a la província de Lleida entre els mesos de gener i març. Aquesta xifra suposa dos denúncies més que en el mateix període de l’any passat i possiblement els casos coneguts hagin disminuït durant el confinament, ja que les dades publicades només comprenen quinze dies d’estat d’alarma. Per tipus, destaca que les agressions sexuals (violacions) denunciades a la província en els tres primers mesos de l’any han augmentat un 25%, amb 15. També augmenten els casos denunciats per exhibicionisme i provocació sexual, amb dos denúncies aquest any i una el primer trimestre del 2019. En el cas dels prostitució, els Mossos van registrar dos casos en la província aquest any i cap en l’anterior, així com un altre cas d’assetjament sexual. Així mateix, hi va haver un total de 22 denúncies per abusos sexuals, cinc menys que en el primer trimestre del 2019. En total, la policia catalana va dur a terme entre el gener i el març passats un total de 17 arrestos per delictes sexuals a les comarques de Ponent i del Pirineu, 8 per abusos; 6 per agressions sexuals; dos, per exhibicionisme, i una, per prostitució.

D’altra banda, el Consell de Ministres aprovarà dimarts la llei de protecció a la infantesa i l’adolescència davant la violència, la tramitació de la qual es va veure interrompuda amb l’estat d’alarma. Un dels canvis “importants” que comportarà la llei serà que el termini de prescripció dels delictes greus contra menors no començarà a córrer fins que la víctima hagi complert els 30 anys. Actualment, el termini de prescripció dels delictes d’abusos a menors comença a comptar quan la víctima compleix 18 anys i els delictes prescriuen entre cinc i quinze anys després, la qual cosa deixa moltes denúncies sense poder arribar a tribunals. És el cas de l’Aula de Teatre de Lleida, en el qual la Fiscalia va arxivar per prescripció la causa de nou exalumnes que van denunciar abusos per part d’un professor quan eren adolescents.

tracking