SEGRE

EDUCACIÓ ACCÉS A LA UNIVERSITAT

La selectivitat serà més descentralitzada i amb mascaretes per a alumnes i professors

La UdL destinarà espais de tots els campus i hi haurà subseus a la Seu i Vielha i probablement una altra als Pallars || Si els inscrits augmenten en un 25%, es planteja utilitzar algun institut a la capital

Els alumnes de selectivitat no s’asseuran aquest any tan junts com l’anterior, a la imatge.

Els alumnes de selectivitat no s’asseuran aquest any tan junts com l’anterior, a la imatge.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selectivitat d’aquest any, que se celebrarà del 7 al 10 de juliol, serà més descentralitzada que anys anteriors per complir les mesures de prevenció per la pandèmia del Covid-19, que comporten una separació dels alumnes i, per tant, una major necessitat d’espais. A més, alumnes i professors hauran de portar màscara en tot moment i l’ocupació de les aules serà d’entre una cinquena i una sisena part de la seua capacitat.

La Universitat de Lleida (UdL) preveu utilitzar instal·lacions pròpies a tots els campus (excepte la unitat docent al costat de l’Arnau). En el cas que el nombre d’inscrits a les proves sigui un 25% superior al de l’any passat (2.024), es plantejaria utilitzar altres espais, com instituts.

Es distribuiran 2.500 litres de gel hidroalcohòlic entre totes les seus, ubicades en 59 localitats de Catalunya

Manté la subseu de la selectivitat a la Seu d’Urgell, n’incorpora una a Vielha per als alumnes d’Aran i Alta Ribagorça i està pendent de la resposta d’un altre centre del Prepirineu-Pirineu, amb tota probabilitat als Pallars, per evitar desplaçaments.

Les mesures per garantir la “màxima seguretat” i reduir el risc de contagi de coronavirus, que ha elaborat la comissió organitzadora de les proves i que el Procicat haurà de validar, se centren que els estudiants, professors i personal de suport hauran de portar obligatòriament mascareta, mantenir la distància de seguretat i rentar-se les mans freqüentment amb gel hidroalcohòlic. A més, es prohibirà l’accés als llocs d’examen a qualsevol persona amb símptomes compatibles amb Covid-19.

A l’entrar i sortir del centre totes les persones s’hauran de rentar les mans amb gel hidroalcohòlic i també cada vegada que s’intercanviïn papers o qualsevol objecte. Per aquesta raó, està previst distribuir 2.500 litres de gel entre totes les seus de les proves, que s’ubicaran en 59 localitats de Catalunya, quan habitualment eren 22.

Es cridarà els alumnes de manera escalonada per entrar, per ordre alfabètic, i cada estudiant ocuparà tots els dies el lloc que se li assigni el primer dia i dipositarà els seus objectes personals en un espai de seguretat situat darrere del seu lloc i, si no és possible, davant. No podrà sortir de l’aula fins que no transcorri una hora de l’inici de la prova i prèvia autorització del professor. Els recorreguts, les aules i els lavabos estaran senyalitzats i hi haurà recordatoris sobre les actituds responsables. Els passadissos només podran ser ocupats en el moment d’accedir a les aules.

tracking