SEGRE

LABORAL SERVEIS SOCIALS

Cunillera: “S'ha de solucionar la situació dels migrants a Lleida”

La delegada del Govern central respon a l'escrit de Pueyo, el govern municipal i el PSC || Traslladarà a Madrid la proposta de regularització de sensepapers

Imatge d’un grup de persones al carrer al costat de la Casa de Fusta.

Imatge d’un grup de persones al carrer al costat de la Casa de Fusta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegada del Govern central a Catalunya, la lleidatana Teresa Cunillera, va dir ahir que “s’ha de buscar una solució” a la situació dels migrants que cada any arriben a Lleida per a la campanya de la fruita, en una carta dirigida a l’alcalde, Miquel Pueyo, en resposta a una altra en la qual ell i els grups municipals d’ERC, PSC, JxCat i el Comú li van demanar la seua ajuda. “No només comparteixo la preocupació que em trasllada, sinó que en sóc plenament coneixedora personalment i com a delegada del Govern a Catalunya”, assegura a la carta. Pueyo demanava a la seua carta la regularització de migrants sense papers i sol·licitava al Govern central col·laborar amb la Generalitat en la recuperació del bon nom del sector agrícola i de la reputació de les comarques de Lleida.

Sobre el primer punt, Cunillera va contestar que “faré extensiva la seua petició al Govern d’Espanya perquè, dins del compromís social que el caracteritza, estudiï aquesta qüestió”.

Quant a la petició de col·laboració amb la Generalitat, va dir que “contribuiré i col·laboraré, en tot el que estigui al meu abast, amb la Generalitat, administració competent en la gran majoria d’aquestes qüestions”. “El sector agrícola de Lleida es mereix tot el nostre acompanyament i suport, sobretot en aquests moments en què la seua imatge pot haver-se vist erròniament danyada per esdeveniments que sobrepassen les seues actuacions”, va afirmar.

La delegada assegura que és “conscient” de l’arribada de persones per treballar en la fruita i “dels motius que indueixen aquestes persones a fer els desplaçaments”. Sobre això, va dir que el Govern central ha pres mesures davant de la crisi del Covid-19, com la flexibilització dels requisits de regularització, va detallar. “S’ha atorgat més seguretat jurídica als estrangers que, durant l’estat d’alarma i en els 90 dies naturals previs a la declaració, perdien la vigència de les seues autoritzacions”, va afirmar.

Precisament, Pueyo va dir ahir que no han rebut cap tipus d’ajuda des del Govern estatal per resoldre la situació dels temporers. “S’ha permès una mobilitat per dur a terme la recollida de fruita que a nosaltres ens sorprèn”, va assenyalar.

tracking