SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA DOMÈSTICA

Condemnat per canviar el pany de casa al demanar la dona el divorci

La víctima va haver de demanar un allotjament social al no poder entrar a l'habitatge

L’Audiència de Lleida ha confirmat la sentència.

L’Audiència de Lleida ha confirmat la sentència.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un home per haver canviat el pany de l’habitatge familiar després que la seua dona li anunciés que iniciaria els tràmits del divorci, obligant la víctima a haver de demanar un allotjament provisional als serveis socials al no poder accedir al seu habitatge.

El tribunal confirma la pena imposada en primera instància pel Jutjat Penal 2 de Lleida per un delicte de coaccions lleus en l’àmbit familiar a una pena de quaranta dies de treballs en benefici de la comunitat. També es prohibeix al processat tenir armes per un període d’un any i dos mesos.

La sentència considera provat que el processat portava casat amb la víctima més de vint anys i que la dona li havia manifestat la seua voluntat d’iniciar els tràmits per divorciar-se, una decisió que ell no acceptava.

Segons l’Audiència, la dona se’n va anar uns dies al seu país d’origen per arreglar una documentació i al tornar a Lleida no va poder entrar a l’habitatge perquè la seua parella havia canviat el pany del pis i es va negar a entregar a la dona els seus objectes personals.

La sentència data els fets el setembre del 2019. Després que l’home canviés el pany, continua la sentència judicial, la denunciant va haver d’acudir als serveis socials per sol·licitar un allotjament provisional, ja que no podia accedir a la casa i no tenia on dormir. La sentència ara confirmada per l’Audiència va ser recorreguda per la defensa de l’acusat, que va reconèixer que havia canviat el pany de l’habitatge familiar però va dir que ho havia fet perquè la seua dona li havia comunicat que no tenia intenció de tornar, la qual cosa la denunciant nega. El tribunal dóna plena credibilitat al testimoni de la denunciant, que sempre ha mantingut la seua versió dels fets, i rebutja el recurs.

També considera proporcionada la pena imposada a l’assenyalar que es tracta d’un delicte de coaccions psicològiques, ja que el canvi de pany va obligar la denunciant a haver de buscar un allotjament provisional, amb els danys morals que això va suposar. La sentència encara no és ferma.

Després de la declaració de l’estat d’alarma, els serveis d’emergències i policials han incrementat la protecció de les víctimes de violència masclista al veure’s més vulnerables. Un reforç que s’ha mantingut amb el desconfinament.

tracking