SEGRE

EVOLUCIÓ DEL COVID-19 A LLEIDALLEIDACATALUNYA

Primera setmana en tres mesos sense morts per Covid-19 a Lleida

L'última persona que va morir al pla va ser el dissabte 6 de juny i, al Pirineu, el 18 d'abril || L'índex de brot a Ponent torna a nivells de mitjans de maig

561182_1.jpg

561182_1.jpgAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’afectació de la pandèmia continua baixant de forma molt notable a Lleida. I és que en l’última setmana no ha mort ningú per Covid-19, la qual cosa no succeïa des de fa tres mesos, ja que després de registrar-se el primer mort el 10 de març, a partir del dia 16 les defuncions van anar elevant-se gairebé diàriament fins a les 238 actuals. L’última persona que va morir va ser el dissabte 6 de juny en un hospital de la regió sanitària de Lleida, però s’ha de recordar que a la regió de l’Alt Pirineu i Aran no hi ha hagut cap decés des del 18 d’abril, fa gairebé dos mesos.

Al pla, han mort 208 persones i al Pirineu, trenta. Així, ara queda lluny el 26 de març, en ple pic de la pandèmia, quan es va registrar el nombre més alt d’òbits en un sol dia, amb un total de 14. Tots menys un van morir el pla.

D’altra banda, també continua la tendència a la baixa respecte als nous contagis detectats. Segons l’últim balanç de Salut, corresponent a dissabte, es van registrar vuit casos més, set a la regió de Lleida i un a la de l’Alt Pirineu. Al pla, es tracta de la xifra més baixa de nous infectats des del 19 de maig, quan se’n van confirmar quatre.

D’aquesta manera, després dels brots detectats fa més de dos setmanes, sembla que la corba s’aplana definitivament. Tot i així, fonts de Salut reiteren que no s’ha d’abaixar la guàrdia i mantenir les mesures de seguretat i higiene.

I és que la setmana passada hi va haver 140 nous encomanats, més que l’anterior, quan van ser 114. Va ser fa tres setmanes, entre el 21 i el 27 de maig quan se’n van registrar 170, com a conseqüència dels rebrots. El departament insisteix que les cadenes de transmissió ja estan controlades, malgrat que continuen actives.

Així, el nombre total de contagiats a la demarcació és d’un total de 3.254, dels quals 2.816 són del pla de Lleida i 438 del Pirineu. A més, dissabte es van donar dos altes hospitalàries més, una a cada regió sanitària (hi havia una persona ingressada a l’hospital de la Cerdanya), i el total és de 1.294.

D’altra banda, la corba de l’índex de brot a Lleida se situa ja en valors de just fa un mes, el 14 de maig, i la taxa de reproducció, és a dir, el nombre de persones que s’infecten d’un mateix cas, ha anat caient i s’ha situat per sota de l’1 o molt poc per sobre, quan tres setmanes enrere estava per sobre del 2.

tracking