SEGRE

ESNOTICIA

Bargalló preveu classes presencials a primària i ESO el curs vinent

Aposta per “grups estables” d'alumnes amb ràtios de 15 a 22, sense distància

Cites individuals - A l’institut escola Torre Queralt, del barri del Secà de Sant Pere de la capital, ahir van atendre de manera individual alumnes de sisè de primària, que també van elaborar un vídeo, i de tercer d’ESO.

Cites individuals - A l’institut escola Torre Queralt, del barri del Secà de Sant Pere de la capital, ahir van atendre de manera individual alumnes de sisè de primària, que també van elaborar un vídeo, i de tercer d’ESO.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

D’altra banda, el número 61 determinarà l’adjudicació de les places a les escoles bressol de la ciutat de Lleida, que van registrar 507 sol·licituds per a 639 vacants. Les llistes d’admesos i d’espera es faran públiques el dia 2 de juliol.

?

No concreta quants docents contractaran i diu que els destinaran a “atenció especialitzada”

barcelona

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va assegurar ahir a Catalunya Ràdio que de cara al setembre volen classes presencials en l’educació obligatòria (primària i ESO) i no veu preocupant si a partir d’aquest nivell no es poden garantir diàriament. Va apostar per “grups estables en què els alumnes pugui interactuar”, en lloc de desdoblar classes, amb l’objectiu de garantir la “traçabilitat” en cas de contagi. Va plantejar que les ràtios podrien ser de quinze a vint-i-dos alumnes i que aquests grups “seran com una família”, en què no és necessari respectar la distància de seguretat. No va concretar el nombre de docents que contractaran perquè estan analitzant la situació escola per escola i han de negociar també amb els sindicats. Va precisar que no es destinaran a atendre nous grups sinó a oferir una atenció “més especialitzada, concreta i competencial” segons les necessitats de cada alumne i va remarcar que treballen amb els ajuntaments per proporcionar més espais.

Bargalló va estimar que Catalunya rebrà uns 300 milions dels 2.000 de l’Estat per a educació i va afirmar que ultimen amb Salut un document amb les mesures sanitàries i d’higiene per a cada nivell educatiu. Va explicar que per evitar haver de tancar un centre i confinar els alumnes si un té febre, es plantegen prendre la temperatura a la porta, i vetar l’accés als nens amb febre. Va afegir que “la imatge del professor amb mascareta a l’aula no serà la normal”.

Va assegurar que “no es trauran ni es posaran” barracons, tret de casos excepcionals”, i que s’intensificarà el pla digital perquè alumnes i professors estiguin preparats. Estima que uns 1.200 centres no ho estan i que és necessària una inversió de 300 milions. A més, va dir que busquen fórmules perquè els menors en situació de vulnerabilitat tinguin garantida l’alimentació a l’estiu i va augurar que el nombre de nens que necessitaran ajuts “segurament serà superior” al que rep beques de menjador.

USTEC-STEs va reclamar que el curs vinent sigui presencial per a tots els alumnes, jornada compactada amb classes de 40-45 minuts, assegurar el servei de menjador i ajornar les oposicions docents del setembre al juny o funcionarizar el personal interí al tractar-se d’una situació excepcional. També exigeix no rebaixar les mesures de seguretat.

Més de 40.000 alumnes inscrits a la selectivitat a Catalunya Un total de 40.067 alumnes de Catalunya s’han inscrit per efectuar els dies 7, 8, 9 i 10 de juliol la selectivitat. Aquesta xifra representa un augment del 15,96% respecte a l’any passat (34.553 estudiants) i la Secretaria d’Universitats destaca que per primera vegada s’han superat els quaranta mil inscrits. El nombre d’alumnes procedents de batxillerat s’ha incrementat un 12,58% i els d’FP, 3.795, encara han augmentat més, un 37%. El Procicat va aprovar ahir les mesures de prevenció durant la selectivitat, que es basen a no presentar-s’hi si es tenen símptomes compatibles amb Covid-19, respectar la distància de seguretat, portar mascareta i intensificar la higiene de mans.

tracking