SEGRE

LLEURE EQUIPAMENTS

La Paeria manté la tarifa de les piscines malgrat reduir a un terç el temps d'ús

El govern retira la rebaixa proposada al constatar que la tramitació impedia obrir-les abans de l'agost, i el PSC hi veu “improvisació” || A mitjan juliol n'hi ha sis d'operatives, al 30% d'aforament i amb cita

Les piscines del barri de Cappont, en una imatge de l’estiu passat.

Les piscines del barri de Cappont, en una imatge de l’estiu passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria mantindrà finalment la tarifa completa de les piscines municipals, que és de 3,35 euros, malgrat que els usuaris només podran gaudir-les un terç del temps, a un 30% d’aforament i amb cita prèvia, a causa de les restriccions pel coronavirus. I és que el govern va retirar ahir de la comissió d’Economia la seua proposta de rebaixar l’entrada simple a 2,5 euros a l’adonar-se que per aprovar definitivament la modificació de l’ordenança fiscal després de passar pel ple ha d’estar en exposició pública un mes (o més si hi ha al·legacions), tràmit que impediria obrir les piscines abans de l’agost. Per això, va decidir mantenir el preu complet i obrir l’11 de juliol les de la Bordeta i Pardinyes i el 15, les de Balàfia, Cappont, Secà de Sant Pere i Magraners. Totes tancaran el 6 de setembre. El govern argumenta que 3,35 euros “continua sent un dels preus més baixos respecte a altres ciutats pròximes”. La piscina de Gardeny no obrirà. Tal com va avançar aquest diari, les instal·lacions s’hauran d’utilitzar per torns. N’hi haurà tres, amb una pausa de trenta minuts entre cadascun per procedir a la neteja de les instal·lacions, que també es farà al final de la jornada. El primer torn serà d’11.00 a 13.30 hores, el segon de 14.00 a 16.30 i el tercer, de 17.00 a 19.30.

La regidoria d’Esports i Activitat física està actualitzant de forma permanent els protocols sanitaris en funció de l’evolució de la situació sanitària i de la normativa que comporta. Actualment, està previst que al piscines funcionin amb un terç de l’aforament habitual i amb cita prèvia, tot i que el consistori encara no ha concretat el sistema per gestionar les reserves. A més, únicament amb els serveis de socorristes, dutxes exteriors i lavabos. Així, els vestidors estaran tancats i els bars tampoc estaran operatius.

L’11 de juliol obriran les de la Bordeta i Pardinyes i el 15, les de Balàfia, Cappont, Secà i Magraners

L’edil Begoña Iglesias, del grup municipal del PSC, va considerar que la “improvisació” del govern perjudica els ciutadans. “No entenc com no han pensat que és necessari un període d’exposició pública de trenta dies”, va remarcar, i va apuntar que “seria necessari que el govern hagués fet un esforç per abaratir el cost”. També va demanar una campanya informativa sobre les limitacions de les piscines. Així mateix, va criticar que no s’hagi convocat el consell d’administració de Turisme de Lleida per debatre una modificació pressupostària. “Pot ser legal, però no és ètic”, va assenyalar.

tracking