SEGRE

ESNOTICIA

Investigació judicial pel 8-M a Lleida

Un jutjat admet a tràmit una denúncia contra l'administració de l'Estat per la marxa, i la Fiscalia en demana l'arxivament i recorda que la competència és de la Generalitat

Concentració el 8 de març passat als carrers de Lleida.

Concentració el 8 de març passat als carrers de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat d’Instrucció 3 de Lleida ha obert una investigació arran d’una denúncia particular presentada contra la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i el subdelegat a Lleida, José Crespín, per les manifestacions del 8 de març a la província. Segons van informar fonts judicials, la denúncia es presenta per presumptes delictes de prevaricació administrativa comès per omissió i de lesions imprudents. La denúncia es va presentar el 14 d’abril passat i, una vegada transcorregut l’estat d’alarma, el 19 de juny passat es va dictar acte d’incoació de diligències, per la qual cosa la magistrada va demanar un informe a la Guàrdia Civil, que encara està elaborant. Per això, agents es van presentar dimarts passat a la subdelegació del Govern espanyol a Lleida per demanar documentació sobre la tramitació de manifestacions entre els dies 6 i 8 de març, segons va confirmar el mateix Crespín a aquest diari. Tanmateix, aquesta informació no va poder ser entregada a la policia judicial perquè la subdelegació no hi té competències, tal com va manifestar Crespín. Cal tenir en compte que la manifestació va tenir lloc abans de l’estat d’alarma, per la qual cosa la celebració només s’havia de notificar a la Generalitat.

De fet, la Fiscalia de Lleida va recórrer davant de l’Audiència la tramitació d’aquesta denúncia al considerar que no hi ha delicte i va demanar l’arxivament a l’assenyalar que els denunciats no tenen competències en aquest cas. En el seu escrit recorda que a Catalunya l’administració competent és la Generalitat. A més, diu que les lesions imprudents no han estat denunciades ni poden ser atribuïdes a la celebració de les manifestacions. Així mateix, el Ministeri Públic destaca que no s’ha acreditat que amb les manifestacions es produís un concret contagi, tal com va al·legar el Jutjat número 51 de Madrid que també va tancar una denúncia similar pel 8-M contra el delegat del Govern central a la capital.

tracking