SEGRE

ESNOTICIA

Vergés: “A Lleida no es retrocedirà a cap fase ni hi haurà marxa enrere”

La consellera de Salut, Alba Vergés, va dir ahir que els brots a Lleida “estan controlats”, però que si calgués prendre mesures no “es retrocedirà a cap fase, ni es farà marxa enrere, ni s'actuarà com es va fer a Igualada”. Va afirmar que la clau és detectar casos i reduir la mobilitat, per la qual cosa demanarà a Aragó que aculli els seus temporers.

A la imatge, Vergés atén els mitjans davant l’hospital Arnau de Vilanova, al costat de la delegada de Salut, Divina Farreny.

A la imatge, Vergés atén els mitjans davant l’hospital Arnau de Vilanova, al costat de la delegada de Salut, Divina Farreny.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, va afirmar ahir que els brots detectats a Lleida “estan controlats”, però que si calgués prendre mesures per contenir la pandèmia no “es retrocedirà a cap fase ni es farà marxa enrere”. “Amb el coneixement que tenim ara no prendríem cap mesura semblant a la d’Igualada”, amb referència al confinament en el seu dia de la conca d’Òdena, “ja que ara tenim la capacitat de detectar els nous casos”. Vergés no va concretar quines mesures alternatives s’aplicarien.

La consellera va participar en una reunió a la delegació de Salut al costat del president de la Generalitat, Quim Torra, per abordar l’actual situació a Lleida. “Aniran apareixent brots i hem d’estar preparats. L’epidèmia no ha acabat i cal interioritzar les mesures de seguretat i higiene per controlar la transmissió del virus, ja que l’objectiu és no haver de tornar a un confinament total”, va indicar, encara que va precisar que aquesta mesura no està ara a sobre de la taula.

Hi ha 270 positius i la firma de Saidí on hi va haver el primer brot va reobrir ahir sota mínims

L’hotel Nastasi reobrirà dilluns davant de la necessitat d’espais per aïllar contactes

Vergés va insistir que l’Atenció Primària està detectant i controlant els casos, que permet aïllar a temps els seus contactes estrets. Va afirmar que “el més important és actuar”. Va dir que la incidència del virus a Lleida és més gran que a l’àrea metropolitana de Barcelona “i per això estem centrats en Ponent, però això no suposa que prenguem mesures excepcionals”. Així, va dir que “hem superat el debat de les fases, ja que els aforaments no tenen gaire a veure per controlar l’epidèmia”, i va insistir que l’important és l’aïllament. “Per aquesta raó hem habilitat espais per a temporers, a més que és indispensable reduir la mobilitat”, va assenyalar, però va assegurar que “no es preveu tallar cap carretera”. Sobre la proliferació de positius entre temporers a la Franja, Vergés va avançar que “demanaré al Govern d’Aragó que les persones contractades per a la fruita dormin al municipi en el qual treballen, ja que hi ha molt moviment entre la Franja i Lleida”.

Les quatre comarques de la Franja que han tornat a la fase 2 sumen 270 casos confirmats. L’alcalde de Saidí, Marco Ibarz, va explicar que l’empresa de fruita on es van detectar els primers contagis va reobrir ahir, però només amb unes 30 persones de les més de 250 que sol tenir. Ibarz va assenyalar que patirà “greus conseqüències” pel tancament i que ha presentat un ERTO.

El virus és ara menys agressiu i la majoria de casos són lleus La província de Lleida va registrar 56 contagiats més en el balanç corresponent a dijous, dels quals 50 són del pla i sis del Pirineu. “Formen part de la transmissió del virus, però per sort tenen símptomes lleus”, va assegurar la consellera de Salut, Alba Vergés. Va dir desconèixer perquè els nous infectats no tenen complicacions, “però el que sí que és cert és que ara el virus no és tan sever, per la qual cosa sanitàriament ens ha donat un respir per poder preparar-nos de cara a la tardor, per si hi ha un rebrot”. Així, el total de positius de Covid és de 3.605.

tracking