SEGRE

COVID

Castelló reparteix màscares a la població més vulnerable després del brot que hauria originat un lleidatà

Va presentar símptomes el 22 de juny i el 23 va participar en una reunió familiar durant la celebració de Sant Joan

Imatge d’arxiu de la presa de mostres per a una prova PCR.

Imatge d’arxiu de la presa de mostres per a una prova PCR.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Castelló ha repartit màscares a la població més vulnerable en la zona de la ciutat on s’ha detectat un brot de coronavirus, segons ha explicat aquest dijous en una roda de premsa telemàtica el portaveu de l’equip de govern, Rafa Simó, en la que ha informat de les qüestions aprovades en la Junta de Govern Local.

La Conselleria de Sanitat va explicar aquest dimecres que en el brot confirmat aquest dilluns a Castelló de la Plana es van detectar set nous positius que eleven a 23 el total d’afectats. La direcció general de Salut Pública continua amb el seguiment dels contactes d’aquest grup format per diversos nuclis familiars, un d’ells de Lleida, possiblement originat en una reunió el dia de Sant Joan.

Sobre això, Simó ha indicat que la comunicació entre l’Ajuntament i la Conselleria de Sanitat és "constant" per conèixer l’evolució del brot, i ha afegit que des de la Conselleria han demanat al consistori que apel·li a la responsabilitat individual i col·lectiva. Així mateix, ha destacat que a la zona on s’ha detectat el brot s’han repartit màscares "per extremar les precaucions".

En aquesta línia, el portaveu de l’equip de govern ha assenyalat que des de l’Ajuntament sempre han defensat que el repartiment de màscares "havia d’estar justificat i per als col·lectius que més ho necessitessin". "No és el primer repartiment de màscares a la ciutadania, i si som coneixedors que hi ha un brot en una zona, dotem de màscares a la població més vulnerable d’aquesta zona", ha afegit.

"El virus no se n’ha anat, i encara que sigui molt fàcil encegar-nos en aquesta nova realitat que tot val i tot ha passat, cal ser conscients que no tot ha passat, ja que el virus és entre nosaltres, segur que amb una càrrega viral inferior a la de fa mesos, però cal extremar les precaucions", ha dit Simó.

tracking