SEGRE

ESNOTICIA

Aran té la segona taxa més alta de contagis, que només supera la Segarra

Al pla i el Pirineu, i la tercera és el Segrià

Vielha és un dels municipis amb més casos per habitant.

Vielha és un dels municipis amb més casos per habitant.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aran té el segon índex acumulat de casos de coronavirus més elevat de Lleida, una xifra que només supera la Segarra. Segons les dades disponibles de la Generalitat, a la Val hi ha 165 casos per cada 10.000 habitants i s’han diagnosticat des de l’inici de la pandèmia un total de 167 contagis de Covid-19, la gran majoria dels quals a Vielha. Per la seua banda, a la Segarra aquesta taxa se situa en 180 amb un total de 416 positius acumulats, deu més que els que constaven dissabte als registres del Govern.

Els segueix el Segrià, la comarca més poblada de la demarcació, amb un índex de 103 i 2.164 persones afectades pel Covid-19, mentre que 10.144 més són casos sospitosos. Així mateix, al Jussà l’índex de contagis per cada 10.000 veïns és de gairebé 92 i a l’Urgell supera els 91.

A la comarca del Segrià hi ha 2.164 contagis acumulats i 10.144 són casos sospitosos

D’altra banda, les tres comarques que de moment presenten un índex més baix de casos acumulats de coronavirus són el Solsonès, amb una taxa de gairebé 26 contagis per cada 10.000 habitants i un total de 35 diagnòstics; l’Alt Urgell, amb un índex de gairebé 38 i 76 positius; i el Sobirà, amb una taxa de gairebé 39 i 27 contagis acumulats des que va començar la crisi sanitària del Covid-19. A aquestes tres comarques les segueix la Ribagorça, amb un índex que voreja els 45 casos i només 17 contagis en total. Per la seua part, les Garrigues segueix sent la comarca del pla amb menor afectació, amb una taxa de gairebé 57.

D’altra banda, Cervera té actualment 26 veïns amb coronavirus. L’alcalde, Joan Santacana, va explicar a Catalunya Ràdio que són treballadors de l’empresa alimentària on hi ha hagut un brot o que han tingut contacte amb empleats.

tracking